Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Honda Accord syresensor Problem

Syresensorns problem i Honda avtalen är sällsynta och relativt lätt att lösa, jämfört med andra frågor. Ibland kan de fästas på några minuter, men den särskilda placeringen av dessa sensorer kan vid andra tillfällen kräver en mer grundlig utredning. Lyckligtvis är Accords kända för att ha några problem med dessa enheter, och många ägare kommer aldrig att ha något behov av att arbeta med dem. Syfte

syresensor i en Honda Accord reglerar blandningen av bränsle avgaser med vanlig luft. Genom att övervaka hur mycket syre som finns i avgaserna, berättar den Honda datorn hur du justerar den kemiska balansen. Detta är en viktig process som påverkar utsläppsnormer. En felaktigt arbetar syresensor kan lätt misslyckas en bilprovning. Medan sensorn roll är enkel, är det oundvikligt att det så småningom försämras, som det fungerar i en del av bilen som inte kan undgå korrosion.
Typer

Syresensorn är en nödvändig komponent i alla fordon så att de uppfyller normerna i kontroll av föroreningar. Således alla Honda Accord varianter genom decennierna kommer innehålla dessa enheter. Som bilar utvecklas, så också, har rollen av syre sensorer. Äldre fordon innehåller ofta bara en sensor, medan nyare modeller kan ha en sensor för varje cylinder. Således placeringen av dessa sensorer är alltid förändras som utsläppen standarder ökar i betydelse.
Symtom

Såvitt auto problem är berörda, är några problem som enkelt som en brist syresensor. Frågan ingen har inverkan på körningen, hörs inte och ger inga fysiska symptom för att dra uppmärksamhet till sig själv. Vanligtvis är den enda indikation på att denna sensor inte fungerar en allmän varningslampa på instrumentbrädan. Många ägare kommer aldrig att se givaren misslyckas eftersom det ofta fungerar för livet av bilen. När det så småningom inte vackla, är det oftast efter 50.000 miles och ofta inte förrän efter 100000.
Diagnos

Medan sensorerna är en standardprodukt, diagnostisera sensor problem är enklare modeller med gränssnitt kodläsare, eftersom motorns varningslampor är oftast inte tillräckligt specifik för att peka på syresensorn. Läsaren är fäst vid kodutsignalen och erbjuder direkt och specifik förklaring. De flesta avtalen sedan 1990-talet kommer att erbjuda en ingång kodläsare, medan äldre bilar kommer ofta använda matchande mönster på en kodutsignalen display, vilket motsvarar särskilda villkor indexerade i bilens instruktionsbok.
Reparation

Beroende på ålder av Accord, kan ersätta en syresensor vara så enkelt som att dra ut ett tändstift eller mycket mer komplicerat. Den mest utmanande aspekten av sensorns ersättare helt enkelt ta reda på var givaren sitter. Det finns ofta nära katalysatorer eller avgasgrenrör. När läge, kan behovet av utbyte ibland bekräftas genom mätning av enheten med en volt ohmmeter. Eftersom den exakta innebörden av sensorns placering och anslutningar varierar beroende på tillverkningsår, är det viktigt att ha rätt servicemanualen för din modell för att säkerställa att processen är en smidig en.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60022.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.