Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ställer in en differential

Byta en differential bärare, byta lagren eller en ring och pinjong kan vara en utmanande process. Justera det till precis rätt för en lång livslängd och tyst gång är den svåraste delen av reparationen. Saker du behöver
tumpund momentnyckel
Foot pound momentnyckel indikator
Dial i en flex eller magnetfäste
Specifikationer för din ansökan
Visa fler instruktioner

1

Bestäm problemet och byt ut skadade eller slitna delar. Om ringen och /eller kugghjul är slitna att de måste bytas ut som ett matchat set.
2

Mät clearance sidodrev och justera med select shims.Assemble utan shims, fastställa totala clearance och dividera med två, kommer detta att vara din shimstjocklek.
3

Pinion djup måste bestämmas nästa, är detta variansen mellan skillnaden av det bearbetade kugghjulet och skillnaden i huset där redskap installerad. Du måste lägga till eller ta bort shims i din axel beroende på typ och vad din mätning är.
4

GM och Chrysler Pinion djup justering.
5

Ford Pinion djup justering.
6

När drevet djup uppnås installera ny tätning, gänglåsvätska pinion nut, och med hjälp av en ny fruktdryck krage set förspänning drevet bäring till 15 tum-pounds roterande vridmoment används bäring, och 25 tum-pounds med nya bearings.You kontrollera vridmomentet genom att installera tums skiftnyckel pund vridmoment och vrida och läsa skiftnyckel. Du en stråle typ eller ringa typ momentnyckel för detta.
7

Nästa installera differentialhållaren, är detta den del som kuggkransen är fastskruvat. Om det har de justerbara muttrarna på sidolagren, då är det enkelt system för att ställa upp, men du kommer att behöva speciella nycklar för att gå igenom axeln bostäder för att göra justeringarna. De ser ut som en lång bar med nötter på ändarna.
8 p Om du är mellanlägget typ du kommer att behöva använda ett fall spridare för att ta bort trycket på sidolagren att ta bort och installera centrum bärarenheten. Använd en indikatorklocka vid spridning huset och inte över spridningen eller höljet skadas. Bestäm sida förspänning gear lager först
9

, sedan justera backlash genom att lägga till eller ta bort shims från ena sidan till den andra eller genom att justera center muttrar bärare bärande från den ena sidan till den andra tills önskat glapp erhålles.
10

När glapp och bärare förspänning är inställd, då du kommer att vilja göra ett mönster kolla att se där tanden kontakten är, önskas i mellersta och nedre på tanden. Måla en kontakt lösning eller prussion blå i ansiktet av tänderna, tillämpa motstånd på kuggkransen och vrid drevet tills du har slutfört en fullständig rotation av kuggkransen i båda riktningarna (urkopplade)
11

Jämför dina värden i ett diagram och se om re-justering behövs.
12

Installera dina drivaxlar, och fyll med rätt glidmedel till pluggen hålet (precis där den börjar komma tillbaka ut) Se till att din axel Vent är öppen, oftast placerad på toppen av huset. Väg testa och verifiera din reparation.
13

En ny ring och pinion installeras med nya lager kommer initialt generera högre än normala temperaturer. Det är tillrådligt att använda vilken av följande avbrott i rutiner matchar din application.1. Med fordonet fortfarande på pallbockar och påkörningar fyllda med rätt mängd glidmedel, köra både framåt och bakåt ca 2 3 minutes.2. Drive fordon ungefär 10 miles i normal hastighet. Accelerera och bromsa flera gånger konservativt, låt cool.3. Gör inte någon tung bogsering för 300 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59820.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.