Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tändstiftet Wire får inte plats på min Neon

Dodge Neon Motorn är konstruerad med tändstiften bränning direkt i centrum av cylindern. Detta är känt som en halvsfärisk arrangemang, och det har många fördelar. Det kräver dock att de tändstift ledningar dras genom mitten av ventilkåpor, och tätningar behövs för att stoppa olja från att sippra runt tändstiften. The Neon gör inte ett bra jobb med att stoppa oljan och läckage är vanliga. När detta händer, pluggar gnistan mättas med olja och tändkablarna inte passar. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums Hylsnyckelsats
Maskeringstejp
Aerosol
bromsrengöringsmedel antikärvningsmedel
dielektriskt fett
Show Fler Instruktioner
1

Lyft huven på bilen. Lägg märke till tändkablarna och hur de är kopplade till tändspolen som sitter direkt på ventilkåpan. Även om Neon tändkabeln routing är enkel, och spolpaketet är numrerad för att ange var ledaren går, är det lämpligt att använda maskeringstejp för att märka trådarna så det finns ingen förvirring när de installeras. Ta bort trådarna genom att dra på varje tråd och knäppa loss den från spolen och tändstiftet. I de flesta fall pluggen stövlar kommer vara mättad med motorolja. Rengör stövlarna genom att spraya dem med aerosol bromsrengöringsmedel.
2

Koppla ur spolpaketet och skruva isär den från ventilkåpan med en skiftnyckel. Ta bort tändstiften med en hylsnyckel. När pluggarna avskaffas kommer olja strömma in i motorn. När det startas kommer motorn röka tills oljan bränns.
3

Lossa skruvarna på ventilkåpan på plats. Lyft bort locket och ta bort gummipackningen ventilkåpan. Dra ut på spåret att det passar in, och tag bort tändstiftet tätar kontakten röret. Skjut dem i rören tändstift. Spraya spåret ventilkåpan att packningen passar in med aerosol bromsrengöringsmedel. Rengör området rörförseglingen med renare. Montera en ny packning i spåret och skjut tätningarna över rören. Tryck dem på plats. De sitter stadigt och kommer bara gå på ett sätt.
4

Placera ventilen täcker tillbaka på motorn och montera fästskruvarna med en hylsnyckel. Snug bultarna på plats, var noga med att inte dra dem och gängorna. Sitt spolpaketet ovanpå locket och installera fästbultarna som håller den på plats. Anslut spolpaketet motorns kabelstam på plats. Den kabelnätskontakt kommer klicka när det låser i. Var säker på att det är säkert.
5

Rengör gamla pluggar och installera dem, om de är funktionsdugliga, eller installera nya. Placera en liten mängd av anti-gripa gängtätning på varje tändstift tråd, och skruva pluggarna tillbaka in i motorn. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i varje tändstift boot. Montera de nya eller nyligen rensade stövlar tändstift på tändstift, och den andra änden i spolpaketet. Tryck hårt så att trådarna klickar på plats. Läs etiketterna maskeringstejp för rätt plats så att trådarna inte blandas ihop. Om de blandas upp, kommer bilen inte köras.
6

Starta Neon. Den kvarvarande oljan som flödade in i cylindrarna kommer bränna bort i några minuter och bilen kommer att köras normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61031.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.