Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Fram Bromsledningar på en 1996 Ford F150

Ford utrustat sina 1996 F-150 pickup lastbilar med en tvådelad bromsslang för de främre bromsarna. Metal bromsledningarna bära tryckfluid från huvudbromscylindern till ett anslutningsdon monterad i en konsol insidan av hjulet väl. Gummi linjer med gängade rördelar ansluta metall linjer till bromsok, och innehålla trycket i bromssystemet. Flexibiliteten av gummit absorberar vibration och rörelse av bromsok. Ålder, stötskador och förorenad bromsvätska kan orsaka att gummit linjen att misslyckas och behöva bytas ut. Saker du behöver
Wrench in
Flare-skiftnyckel som
Tänger
Nya krossa brickor
2 nya bromsledningar
Momentnyckel, 3/8-tums
Shop rag
Bromsvätska DOT 3 bilder Clear gummislang
Catch pan
Helper
Visa fler instruktioner
Byta Bromsledningar
1

Leta fästet inuti fender väl där gummi och metall linjer möts. Håll beslaget med en backup-nyckel och ta bort kopplingen metall linje med en flare skiftnyckel. Iaktta försiktighet för att undvika böjning fästet eller metall linjen.
2

tag i U-klämman som håller beslaget gummi linje i fästet med en tång. Dra klippet ut att släppa gummit linje från fästet.
3

bort gummit linje från bromsoket. Tillbaka ut banjo bult som håller beslaget gummi linje på bromsoket med en skiftnyckel. Avlägsna och kassera båda krossa brickor på montering.
4

Installera nytt gummi linje på bromsoket. Placera en ny fruktdryck bricka på banjo bult. Sätt i banjo bulten i gummi linje montering och skjut på en annan ny krossa brickan. Trä banjo bult i bromsoket och vridmoment till 17-25 ft lbs. med en 3/8-tums momentnyckel.
5

in slangkopplingen i fästet och skjut U-klippet i, för hand, för att låsa den på plats. Trä metallbeslag bromsledningen i den kvinnliga gummi linje montering. Håll passande gummi linje med en backup-nyckel och dra åt kopplingen ordentligt med en flare skiftnyckel. Addera Blödning bromsarna
6

Torka av lock på huvudcylindern med en ren trasa. Ta av locket på behållaren och membranet för hand. Toppa vätskan i behållaren med ny DOT 3 bromsvätska.
7

Installera en liten gummislang på bromsoket luftningsskruven. Dra slangen till fångsten pan
8

Ha en hjälpare pump bromspedalen tre gånger, och sedan hålla den nere med måttligt tryck. Öppna luftningsskruven lite för att låta luften komma ut och vätska för att fylla systemet. Dra åt luftningsskruven när vätska eller luftflödet upphör att komma från bleeder.
9

Upprepa steg 3 tills vätskan flyr bleeder är fast och fritt från luftbubblor. Kontrollera vätskenivån i behållaren ofta. Tillsätt vätska om nödvändigt. Låt det inte gå torr.
10

Toppa vätskenivån i behållaren. Montera membrantätningen och locket för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57762.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.