Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter generatorn på en 2000 Madza MPV

Generatorn i 2000 Mazda MPV minivan är ansvarig för att ladda batteriet och ge spänning för att starta motorn. En dåligt fungerande generator kommer att misslyckas med att ladda batteriet helt mellan användningarna, batteriet blir dränerad och slutligen hindra fordonet från att starta. Byta generatorn i Mazda MPV är en svår reparation på grund av de snäva kvartalen nära växellådan. Det mest framgångsrika sättet att ta bort generatorn är från under fordonet och genom att manövrera den runt växellådan. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Serpentine belt Tool Review Ordet jack Sida 2 pallbockar
Tire kilar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på ett plant underlag och öka den främre änden med hjälp av en domkraft. Sänk bilen på pallbockar och sedan spänna de bakre hjulen med däck kilar för extra säkerhet. Sätt på dig skyddsglasögon, lyfter huven och koppla båda batterikablarna med en hylsnyckel.
2

Lokalisera remskivor används för att ta bort Serpentine belt. Den Serpentine belt är ett enda band som används för att driva alla trissan är relaterade motordelar, inklusive generatorn.
3

Lossa remskivor med en serpentin bälte verktyg och vrid centrumskruven medurs att ta bort remmen. Spännaren kommer böjas tillbaka till sin normala position när det släpps.
4

Skjut under minibuss och lossa de elektriska anslutningarna från baksidan av generatorn. Ta bort de två fästbultarna belägna på vardera änden av generatorn med en hylsnyckel och tillägg som behövs. Lossa generatorn från fästen och sakta manövrera runt växellådan och ut genom botten av fordonet.
5

försiktigt jämföra den gamla generatorn med den nya generatorn att vara säker på att du har rätt del.
6

Installera det nya generatorn, att följa samma väg som avlägsnande. Placera den i fästena och skruva in bultarna för hand för att hålla den på plats. Dra åt spännskruvarna och anslut de elektriska anslutningarna till generatorn.
7

tillbaka Serpentine belt genom att åter vrida centrum spännare skruven medurs. Trä på remmen på remskivan som avlägsnas och släpp spännare skruven. Var säker på att remmen är rätt dragen, som före byte. Se tillverkarens Serpentine belt schema finns under huven vid behov.
8

Höj bilen igen för att ta bort domkraften och lägre fordonet till marken. Ta bort stoppklossar och anslut batterikablarna. Starta motorn och låt den gå i flera minuter, och tillåtas ersätta generatorn att ladda fullt.
9

provköra fordonet under övervakning av spänningen mätaren på varvräknaren. Mätaren kommer att fluktuera i flera stunder när generatorn laddar, men kommer snart att stabiliseras visar den faktiska nivån batterispänningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61078.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.