Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

VW Tiptronic Problem Transmission

Även om det är känt av vissa som VW: s "flappy-paddel" växellådan, är Tiptronic faktiskt en väldigt avancerad och pålitlig överföring. Först infördes av Porsche, är Tiptronic inte ett elektroniskt aktiverat manuell växellåda, som man kan hitta i vissa mer avancerade applikationer. Det är en automatisk växellåda särskilt utformade för att vara manuellt växlad med antingen monterat hjul paddlar eller vanlig sekventiell shifter. Historia

Tiptronic ritades av Porsche som ett lönsamt alternativ till den vanliga manuella växellådan som var det enda alternativet traditionellt tillgängligt. Blasted med purister som "Poser Porsche," dessa sändningar har blivit mycket populärt på senare år, särskilt sedan Formel 1 bilarna har börjat använda en liknande paddel-shift arrangemang. Porsche licensierar denna överföring design till flera andra tillverkare, inklusive Land Rover och Porsches egen företagskultur Fuhrer, Volkswagen.
Styrkor

Som det ursprungligen var konstruerad för mycket högre drivna bilar, Tiptronic är väl känd som en stout överföring. Dess användning i praktiskt taget varje Turbo-fyra program i VW familjen är ett bevis på dess styrka, och många ägare modifiera dessa bilar att skicka mer än 300 hästkrafter genom beståndet transmission med lite mer än en dator re-blixt. Dess planetväxel-gear design är lika robust som den är på något automatisk, och de enda misslyckanden omgående sändningar är i allmänhet elektrisk natur.
Inneboende svagheter

En av de få svagheter inneboende till VW Tiptronic har redan tagits upp av bolaget. Tidiga sändningar var föremål för hårda 1 till 2 up-skift, oregelbundna 3 till 4 flytta och momentomvandlare rysa. VW släppt en tjänst bulletin att behandla denna fråga, rådgivning ägare till re-flash (omprogrammera) beståndet transmission dator med ny mjukvara och jämnare gång.
N89 Solenoid

I ett känt några fall har en viktig solenoid betecknad "N89" misslyckades i Tiptronic. Tiptronic använder ett antal solenoider i olika kombinationer för att engagera kugghjulen. Först och Fjärde växeln andel nästan samma Elektromagnetiskt arrangemang, med undantag för # N89. Om solenoiden fastnar i 3 till 4 växling, är det möjligt att hamna på första växeln istället för fjärde. Detta kommer att orsaka snabb retardation, liksom racketen på bromsarna, men hittills har ännu faktiskt skada en sändning. Addera Ändring
p Om du funderar på att köra 911 makt i din Passat, överväga att uppgradera beståndet kopplingar och och momentomvandlare. Eftersom många komponenter i denna Tiptronic delas med VW: s Porsche bröder, kan vissa ha möjlighet att utnyttja lager Porsche komponenter för att uppgradera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60018.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.