Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar av den främre rotorn i en Ford Truck

Ford lastbil bromssystemet använder en traditionell spindel och lager, med navet kastas i rotorn. Borttagning är ett snäpp om du följer några enkla steg. Två typer av bromsok kvarhållande har använts under åren. Den första är den kil-typ design som använder två kilformade diabilder att behålla tjockleken, och den andra är bolt-typ som använder en avsmalnande Pinnbult bild som glider in i baksidan av bromsok. Båda typerna kan lätt avlägsnas för att medge rotorn att glida av spindeln. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
Ordet jack
stödbenet
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Höj fordonet och stödja den med pallbockar på ramen av lastbilen. Avlägsna hjulet att få tillgång till i bromssystemet. Det är mycket viktigt att stödja vikten av fordonet med pallbockar och inte bara domkraften. Varje år människor skadas allvarligt eller dödas av jack misslyckanden eller fordon som faller utanför en domkraft. Vara säker.
2

bort bromsoket genom att bända bromsbeläggen tillbaka något med en skruvmejsel och ta bort bromsok diabilder. Om du har kil-typ slides, ta sedan bort dem genom att köra ut dem med en hammare och stansning tills de dyker upp på baksidan av bromsok. Om du har bult-typ slides, sedan helt enkelt skruva isär dem. I båda fallen, sätta glasen åt sidan på en säker plats.
3

Avlägsna rotorn genom att först ta bort dammskyddet, då sprinten och stor spindel mutter. Slip det yttre lagret och brickan ur rotorn, och sedan installera om spindelmuttern. Med en enda skarp ryck, dra rotorn från axeln. Spindelmuttern kommer att fånga på lagret och prydligt bort det inre lagret och tätningen.
4

att installera, packa hjullagren och installera de inre lagren och tätningen. Skjut sedan rotorn på axeln och sätt den yttre lagret, bricka och mutter. Dra åt spindelmuttern tills det är ordentligt, och sedan tillbaka 1/8 varv. Installera en ny saxpinne och dammskyddet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57507.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.