Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Drum Bromsbelägg

Drum bromsbelägg är mer populärt kallas bromsbackar. Före införandet av skivbromsar, var trumbromsar med på både fram-och bakaxlar av fordon. Eftersom skivbromsar är effektivare, har trumbromsar används i den bakre på många fordon med skivbromsar med på framsidan. Detta är en gemensam standard för denna dag, är dock fler fordon presenterar nu både fram och bak skivbromsar. Eftersom bak trumbromsar bara ge 25 till 30 procent bromsförmåga, bär de ut långsamt och ersätta dem är inte lika vanligt som frambroms. Saker du behöver
specifika bilmodeller reparationshandbok
Vehicle jack
Jack står
rörtång
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Hammer
Drum sked broms justering
spårskruvmejsel satt
Bromsfjäder tång
Bromsbackar nedhållarfjädern Tool Review Ersättningsbromsbelägg skor
Byte bromsbackar våren hårdvara
Brake clean spraya
Smärgelduk
Anti- beslagta förening
Visa fler instruktioner
1

Ta bort navkapslar eller center cap förekommande fall för att komma till muttrarna på de bakre däcken. Spricka muttrarna löst med rörtång, men ta inte bort dem, kommer ett kvarts varv räcker.
2

Lyft bakaxeln, en sida i taget, med fordonet hissen och sedan stödja bilen på pallbockar i en lämplig plats, t.ex. bakre rambalken, rocker panel eller bakaxel om tillämpligt. Applicera inte parkeringsbromsen innan du lyfter. Detta kommer att låsa de bakre bromsarna och hindra dig från att ta bort trumman och serva de bakre bromsbackarna. Addera 3

Slutför bort muttrarna och ta bort hjulen.
4

Ta trummorna. Drum utvisningsförfaranden varierar mellan olika märken och modeller. Hänvisa till en specifik reparationshandbok för din bil. Vissa program gör kräver de-justering av bromsbackarna inåt för att tillåta avlägsnande av trumman. Detta kan göras med en bromsback sked och en slitsad skruvmejsel. Vissa trummor kan lossna med ett enkelt slag från en hammare för att bryta den fri från den bakre navet. Vissa trummor kan ha behålla skruvar eller bultar som måste tas bort innan du tar bort trumman. Vissa äldre trummor kan ha interna lager och kräver avlägsnande av en saxsprint, castellated täcka, spindelmuttern och det yttre lagret för att ta bort trumman.
5

Lämna en sida av bromsbacksatsmärkning intakt för remiss vid byte av skor på den andra sidan.
6

Ta returfjädrarna på skorna först. Återigen kan olika märken och modeller anställa två övre returfjädrar, en per sko, medan andra kan ha en övre och nedre returfjäder. Med hjälp av en tång bromsfjäder kommer att göra jobbet enklare, men i vissa applikationer, kan en bra uppsättning av vass tång också användas.
7

Använd bromsen nedhållarfjäder verktyg för att ta bort hold ner fjädrarna genom att applicera tryck på det fasthållande stift på fästplattan med ett finger och placera verktyget på våren. Tryck in verktyget och vrid fjädern tills spåret i koppen av fjädern i linje med spåret på fasthållaren stift. Släpp verktyget och låta fjädern att poppa ut och stänga av skon.
8

Ta bort eventuella återstående fjädrar. Frisläppandet av skorna gör att du kan manipulera dem för att göra något annat lägre fjäder (er) som håller ihop dem för hand lätt.
9

Demontera mekanismen parkeringsbromsen från parkeringsbromsen skon. Igen, kan detta har en mängd olika procedurer per märke och modell. Läs i reparationshandboken för det korrekta förfarandet.
10

Avlägsna självjusterande mekanism. I vissa fall kan det själv-justerbar kabel kräver också bort. Rengör mekanismen med broms rengöring spray och tillämpa ett tunt lager antikärvningsmedel på gängorna av komponenten, om tillämpligt.
11

Spray fästplattan med broms ren spruta och låt den torka ordentligt. Använd en bit smärgelduk för att rensa bort all rost, korrosion eller bromsdamm uppbyggd på de punkter sko kontaktpunkter fästplattan. Det finns tre per sida. Applicera ett tunt lager antikärvningsmedel till kontaktpunkterna.
12

Installera de nya skorna genom att reversera proceduren du anställd för att ta bort dem. Detta kommer att kräva att fästa mekanismen parkeringsbromsen först. Använd den andra sammansatta sidan som referens för att ersätta dem korrekt. Tänk på att vissa bakre bromsbackar har olika stora skor. I ansökan, är den mindre skon alltid ligger mot fordonets front och större skon mot baksidan av fordonet. Använd alltid en ny broms kit våren hårdvara vid byte skor. Fjäderspänningen kan bli komprometterad efter avlägsnande och från normalt slitage och försämring.
13

inte byta trumma på nyligen monterade sida så att du kan använda den som referens igen om det behövs vid byte av motsatt sida.
14

Byt båda trummorna räcker. Justera bromsbackarna utåt vid behov när trumman har installerats med hjälp av bromsen sked och en skruvmejsel. Justera dem så att du kan snurra trumman för hand, men det går inte att slå en fullständig revolution.
15

Byt däcken, muttrarna och vridmoment dem till den specifika vridmoment specifikation krävs för fordonet. Denna information kommer att finnas tillgänglig i reparationshandboken. Använd momentnyckel och en sockel för att utföra moment förfarandet och vridmoment dem i en stjärna eller korsvis.
16

Sänk bilen och testa parkeringsbromsen för korrekt spänning genom att tillämpa den och se till att det håller fordonet i växeln. Provkör fordonet och kontrollera bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57486.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.