Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tar jag bort en 1999 F150 Pitman Arm?

Den pitman armen på en 1999 Ford F-150 ansluter styrväxeln till styrlänkaget som vänder hjulen från sida till sida. Med tiden kan de splines i pitman armen bära ner, vilket orsakar stort spel i styrning. Detta kan leda till problem med att kontrollera lastbilen, och kan orsaka en olycka. För att åtgärda problemet, ta bort pitman armen från truckens styrsystem. Saker du behöver
Jack
Jack står
skruvnyckel set
vass tång
Pitman arm avdragare
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats

Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av Ford med domkraft och sätta pallbockar under ramen. Sänk domkraften så Fords ram sitter på läktarna och stödjer fordonets vikt.
2

Ta bort sprinten ansluter pitman armen till styrlänkaget hjälp av nål-tång. Unbolt pitman armen bulten från styrlänkaget med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

bort skruven säkra pitman armen till styrväxeln med en skiftnyckel . Sätt pitman armen avdragare på pitman armen så att centrum gängade tappen på avdragaren vidrör splinesaxel i mitten av styrväxeln och armarna är lindade kring sidorna av avdragare.
4 < p> Dra ner i mitten bulten på avdragaren tills pitman armen drar ut på styrväxeln. Avlägsna pitman armen från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60951.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.