Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar bränslen för alkoholhalt

Alkohol har inte så många BTU som bensin , och det behöver inte utföra samma . Jag kommer att visa dig hur du testar din bränsle för alkoholhalt . Saker du behöver
100 ml mätglas
bränsle prov
kranvatten
Visa fler instruktioner
1

Samla ett bränsle prov från bilens bränsletillförsel . Jag använder en ren 1 liter pop flaska som är ren och torr ( så att du förorena provet ) .
2

Häll 90 ml av din bränsle prov i 100 ml mätglas . Tillsätt 10 ml vatten till cylindern och täcka toppen med fingret och skaka .
3

Låt bränslet urval som i 10 till 15 minuter . Alkoholen kommer att kombinera med vatten och separera från bränslet . Läs raden där det separates.Now kommer beräkningen , med 100 ml = 100 % tittar på cylindern , är det sätt som vi skulle läsa detta : Linjen är på 53 och vi vet 10 % var vatten till att börja med . Vattnet kommer att sedimentera till botten eftersom vatten är tyngre än bensin. 53-10 = 43 Detta prov skulle vara 43 % alkohol , vilket skulle vara alldeles för mycket för en 10 % blandning och de flesta bilar skulle köra mycket dåligt om de började överhuvudtaget .
< br > .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59819.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.