Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en Big-Torque motor med en 351W

Bygga ett stort vridmoment 351 Windsor motorn är samma sak som "strök" anrik Ford korta block V8 motor. Stroking ökar avståndet kolvarna resor i cylindrarna, vilket ger en V8 högre vridmoment vid lägre varvtal. Smeka cylindrarna är en komplicerad process, och du måste veta en hel del om motorer för att utföra denna uppgift. Det bästa sättet att bygga 351W är att köpa ett stroker kit, som hindrar dig från att göra en hel del för att beräkna och tillverkning på delarna. Du har fortfarande att bygga motorn med en high-end vevaxel, kolvar och stavar för att göra det till en 351W. Saker du behöver
351W Motor
stå
Ratchet och Hylsnyckelsats
Rods
Pistons
400M vevaxeln
topplockspackning tätningsmedel
huvudet packningar
Large port topplock
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

montera 351W motor på motorn stå genom att skruva den på plats. Riv ner motorn tills alla komponenter tas bort, flyttar från topp till botten. Rengör blocket med ett avfettningsmedel och förbereda 351W blocket för de stora delarna vridmoment motor.
2

Ta bort den nedre halvan av varje ny stav bussning genom att ta bort de två skruvarna. Fäst de nya kolvar till de nya stavarna genom att skruva dem på plats. Skjut de nya stavarna och kolvar i varje cylinder av motorblocket från botten genom att rikta varje kolv till en motsvarande cylinder. Håll dessa motordelar på plats medan du fäster vevaxeln.
3

Flytta 400M vevaxeln över till botten av motorblocket och vila kolven bussningar på toppen av vevaxeln. Skruva den nedre delen av varje stång bussning så att du säkrar stavarna och kolvar till varje avräkning på veven. Tryck upp på vevaxeln, sitta den på plats på botten av motorblocket. Håll vevaxeln på plats medan du skruva veven s monteringsplattan på framsidan och baksidan av motorn. Fäst den andra monteringsplattor efter att säkra fram-och baksidan av vevaxeln. Montera vevaxeln locket genom att skruva den över vev, stavarna och kolvar.
4

Flytta till toppen av motorn och täcker den plana delen av topplocket med topplockspackning tätningsmedel. Se till att du täcker endast den plana delen av 351W motor med tätningsmassa där huvuden kommer att ansluta. Ställ topplockspackning på plats och tryck ner packningen med tummarna, jämna ut packningen. Täck botten på varje stor hamn topplock med topplockspackning tätningsmedel. Seat de nya topplocken på plats och dra åt med en momentnyckel till tillverkarna rekommenderade moment. Montera ihop motorn i omvänd ordning för hur du tog delar av, byter ut någon som du upptäcker att bäras, skadade eller ur spec.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62272.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.