Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en 2008 Ford Taurus

Under 2008 Ford återuppstod den berömda Taurus. Denna modell kom från Ford 500, som inte har namnet erkännande Taurus gjorde. Den nya Taurus var större, och detta förde med sig att det behövs mer kraft och bättre bromsförmåga. Ändra främre bromsarna är något du kan göra i din uppfart. Saker du behöver
Hydraulisk domkraft
Jack står
Ratchet
Metric sockets
Momentnyckel
Silikon broms smörjmedel
C-Clamp
DOT 3 bromsvätska
Hammer
Wire hängare
Skivbroms mikrometer
Stålborste
stjärnskruvmejsel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en hård, plan yta. Dra åt parkeringsbromsen. Lossa främre muttrarna 1/4 varv moturs. Lyft bilen och säkra den på pallbockar under den främre lyftpunkterna. Ta bort muttrarna. Ta bort hjulen från bilen.
2

Installera C-Clamp med justerbara änden på den yttre bromsklossen och den andra änden på baksidan av bromsok. Öppna luftningsskruven med en sexgradig, box-end skiftnyckel. Om det inte lossnar, dränk den med penetrerande olja - de är lätta att bryta. Dra åt C-Clamp tills bromsok kolv är helt komprimerad i bromsoket. Dra åt luftningsskruven till 8 fot pounds med momentnyckel.
3

Ta bort de två bromsok bultar. Ta inte bort skruven för bromsledningen. Ta bort bromsok och och hänga den från suspensionen spiralen med hängare, ta bort någon spänning från broms slang. Ta bort de gamla bromsbeläggen från fästet. Ta bort bromsbelägg Bygelmontering bultar och ta bort konsolen. Byt broms klipp bromsklossfjädern. Inspektera bromsok bildspel stövlar och byt sedan om de är skadade.
4

Installera en klack muttern 1/4 varv för hand. Avlägsna rotorn håll-ner skruven med skruvmejseln. Strike rotorn mellan lug dubbar med hammaren tills rotorn är löst. Avlägsna lugnut och rotorn. Mät rotorn med mikrometer och har det bearbetas om det är över 1,066 inches. Byt ut rotorn om det är under denna mätning.
5

Rengör rotorn monteringsytan med stålborste. Montera rotorn och dra åt fästskruven till 9 fot pounds. Applicera ett tunt lager av silikon smörjmedel till bromsbelägg klipp, baksidan av bromsbeläggen, och bromsok diabilder. Detta förhindrar bromsljud. Montera fästet bromsbelägg, och dra åt bultarna till 111 foot-pounds. Montera bromsklotsarna i fästena. Om bromsbeläggen har sensorer se sensorerna är vända nedåt. Montera oket och dra åt bultar till 44 foot pounds.
6

Montera hjulen och ombonad muttrarna. Sänk bilen till marken. Dra klackarna muttrarna till 98 fot pounds i ett stjärnmönster. Kontrollera bromsvätskan och lägga till några nya DOT 3 vätska om nivån är under den heldragna linjen. Pumpa på bromspedalen långsamt tills den är fast. Kontrollera bromsvätskan igen och fyll den till hela linjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59369.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.