Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Varför börjar min GMC Inte när det är varmt?

Få saker är så frustrerande som att vrida om nyckeln på bilen och motorn inte att starta. Det kan vara dubbelt frustrerande när det händer intermittent eller endast under särskilda omständigheter, exempelvis när motorn är varm. Vapor Lock

När bränsleledningen till förgasaren eller insprutningssystemet blir tillräckligt varmt, kan bränslet inuti trycksätta eller ens koka till den punkt linjen fylls med bensin i sin gasform, istället för att vara en vätska. Bränsle är utformade för att leverera och överföra flytande bensin, så när det förångas, kan bilen inte startar förrän bränslet kyler och det förångade bränslet vänder tillbaka till sitt flytande tillstånd. Addera Hot Starter

När metalldelar motorns startmotor värmer, expanderar de. Om tillräckligt expansionen inträffar, kan metalldelarna tvingas ihop tillräckligt för att binda upp startmotorn, hindrar startmotorn vrider sig. När detta händer, kommer du att höra solenoiden klicka på startmotorn, men varken startmotorn eller fordonets motor kommer att vända. Öppna huven och låta motorn och startmotorn svalna så småningom kommer att avhjälpa problemet.
Batteri Problem

Precis som överdriven värme kan orsaka metalldelar i en starter att svälla, det kan också orsaka svullnad av metalldelar i ett batteri och anslutningar batteri. Detta kommer att ske mer troligt i ett gammalt batteri än en ny, men annat än att byta batteri, antingen fästa startkablar för att öka kraften eller bara öppna huven och låta temperaturen i motorrummet för att kyla kan lösa problemet.

Överväganden

Hård start i varma GMC fordon är inte begränsad enbart till ovanstående skäl. Många system måste arbeta tillsammans för att möjliggöra ett auto motor att starta och köra ordentligt. Många av dessa system har delar som kan vara värmekänsliga. Det viktiga att tänka på är att svårstartad i varma förhållanden är inte normalt och kan vara ett symptom på andra mekaniska problem. Har bilen kontrolleras av en behörig tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61446.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.