Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar bromsar som sticker

Ingenting hindrar dig i dina spår som skrikande bromsar som glider eller fastnar medan du kör. Förhindra en olycka genom att ersätta dina bromsbelägg. Det finns ingen anledning att konsultera en mekaniker, kan du byta ut din egen bromsbelägg inom några kuddar hours.Although broms och bromsbackar slutföra samma funktion, stoppa fordonets rörelse, paret verkar på olika delar av bromssystemet. Specifikt, bromsbelägg klämma till en roterande skiva för att skapa friktion för att stoppa rörelsen. Därför förblir tjocklek rotorskivans och bromsbelägg avgörande för att skapa den rätta stopp kraft. Bromsbelägg håller också rotorskivor från damm och uppbyggnad. Saker du behöver
Nya bromsbelägg
Hammer
Impact Screw Driver
Brake Cleaner
Visa fler instruktioner
1

Jack upp din bil och ta bort hjulen. Se till att lämna en hel sida monterade så att du har en referens. Använd slagskruvdragare om det behövs.
2

Lossa locket bromsvätskebehållaren. Använd bromsen för att rengöra bygga upp och även kontrollera bromsvätskenivån.
3

bort rotorn skivan utan att strippa skruvarna. Använd hammare och slagskruvdragare vid behov.
4

bort bromsok bultar om det behövs. Dra åt fästelement till rätt specifikation. Bultar är ansvariga för hanteringen av stopp kraft som skapas, så se till att säkra en tight passform.
5

bort bromsoket om det behövs. Vissa märken och modeller kräver bromsok bort. Om du kan komma åt bromsbeläggen utan att ta bort bromsok, sedan gå vidare och ta bort de gamla bromsbeläggen. Observera placeringen av klippen, shims och flikar.
6

Komprimera bromsok tillbaka kolven i bromsoket innan du installerar de nya bromsbelägg. Återigen använder bromsen för att rengöra överskott bygga upp.
7

installera din nya bromsbelägg. Se till att alla shims, klipp och flikar är inriktade på rätt positioner.
8

Applicera en liten mängd av hög temperatur fett bromsok reglaget stift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58337.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.