Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på en 2005 Nissan Frontier

Huruvida 2005 Nissan Frontier presenterar bak trumbromsar eller bakre skivbromsar, som ersätter de främre dynorna kommer att kräva förändrade oftare. Detta beror på främre bromsarna på alla fordon står för 70 till 75 procent bromskraft för kompakta lastbilar, medan de bakre endast står för 25 till 30 procent. De bakre bromsbelägg är mindre, men att byta ut dem bara kräver en liten avvikelse från fronten under proceduren. Saker du behöver
bromsvätska sug Baster
Däck järn skiftnyckel
Cinder blocket Truck jack
stödbenet (er) från Metric box-end skiftnyckel set
Metalltråd
Replacement pad ställa
bromsfett /smörjmedel
6-tums C-klämma
Momentnyckel med metrisk socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

bort minst hälften av bromsvätska från huvudcylindern i motorrummet med en bromsvätska sug Baster, efter parkera Frontier på en asfalterad och plan yta. Släng den gamla vätskan.
2

Lossa däcket nötter 1/4 varv med däck järn skiftnyckel innan lyfta lastbilen. Om du ersätter de främre kuddar, dra åt handbromsen, men om du byter ut de bakre dynorna, placera en aska block framför ett av framdäcken och inte handbromsen.
Sida 3

Använd lastbilen jack att lyfta Frontier och sedan vila axeln eller ramskena på en pallbock. Om så önskas, upprepa för den motsatta sidan av axeln eller så kan du bara lyfta en i taget.
4

Finish bort däcket muttrarna och ta bort däcket.
5 < p> Ta botten bromsok bromstappen om du ersätter de främre dynorna med en metrisk box-nyckel eller ta bort den övre bromsok stift om du byter de bakre bromsbeläggen (fortfarande använder en metrisk box-nyckel).
6

Swing bromsok uppåt för främre pad ersättning eller nedåt för bakre pad ersättare. Använd en metalltråd för att linda runt den främre bromsok och stödja den i chassit så att den inte svänger ner på dig.
7

Ta bort de gamla kuddar från bromsok bron och använda smörjmedlet bromsfett att gälla för bromsbelägg fliken montering ytor skallra klipp.
8

Installera den nya kuddar i bromsoket bron.
9

Öppna sex-tums C- klämma tillräckligt att infoga den gängade enheten arbor in i den ihåliga-bromsok kolv och toppen av klämman på baksidan av okets hus. Dra åt klämman för att komprimera bromsok kolv tills det sitter ordentligt.
10

Swing bromsok uppåt eller nedåt (respektive) i läge och sedan justera bromsok stiftet genom bromsok och i hjulet knoge. Dra stiftet till 22-fot pounds med momentnyckel och lämplig hylsa.
11

Byt däck och däck muttrarna och dra åt muttrarna så mycket du kan med däcket (s) förhöjda. Återanvänd lastbilen jack för att lyfta Frontier nog att ta bort stödbenet (s) och sedan långsamt sänka Frontier. Om du bara höja en sida i taget, upprepa pad byte på den andra sidan.
12

Vridmoment framdäcken muttrarna till 80 fot pounds med momentnyckel och lämplig hylsa (efter lastbilen är tillbaka på marken).
13

Kontrollera huvudcylindern sitter tätt på behållaren och sedan pumpa bromspedalen flera gånger för att ge plats för nya kuddar mot rotorerna.

14

Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och lägga bromsvätska tills den når hela markeringen på behållaren.
15

Ta cylinderblocket eller lossa handbromsen och provköra Frontier för ordentlig inbromsning svar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57642.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.