Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du lufta Hydraulikinstallation?

Ett hydraulsystem passerar hydraulvätska genom ledningarna från den komponent som skapar trycket (huvudcylindern) till de utgående komponenter eller kolvar som överför trycket att utföra den önskade uppgiften. Exempel på det hydrauliska systemet inkluderar motorfordon hydrauliska bromsar, lyftarmar till grävmaskiner och motorfordon makt styrsystem. Luft i det hydrauliska systemet gör att systemet fungerar ineffektivt eller att sluta fungera. Rutiner för blödning hydrauliska system varierar beroende på maskinen. Konsultera bruksanvisningen för ditt fordon eller utrustning för specifika instruktioner. Saker du behöver
Spanners
Vakuum hydraulisk blödning kit
Hydraulvätska
Visa fler instruktioner
1

bort paneler och hjul från fordon eller maskiner för få tillgång till den blödande ventilen hos den hydrauliska utgångskomponent. Använd hissar, block och andra säkerhetsanordningar om du tar bort hjulen.
2

Fäst slangen av blödningen kit till luftningsventil av produktionen komponent eller kolv.

3

Top upp hydraulvätsketanken till sin högsta nivå.
4

Lossa luftningsventil ungefär ett kvarts varv till ett halvt varv.
5

Action vakuumpumpen på blödning kit för att dra vätska från behållaren, genom hydraulledningen och utgångskomponenten in blödningen behållaren. Öppna luftningsventil mer om du stöter på starkt motstånd att dra vätskan.
6

Dra blödningen ventilen för att undvika att pumpa luft i systemet när du återgår pumpen till den ursprungliga positionen.

7

Upprepa steg 4 till 6 tills minst en halv kopp av vätska har blött igenom systemet. Fyll på hydraultanken när du arbetar för att säkerställa att det inte sjunker under sitt lågvattenmärke.
8

Testa systemet genom att komprimera bromspedalen flera gånger. Om det känns svampig eller ger lite motstånd, blöder linjen lite mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59169.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.