Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ställer in en mekanisk koppling Linkage

Konfigurera en mekanisk koppling koppling är en fråga om att eliminera all Freeplay (glapp) i kopplingen. Vissa fordon har en justerbar kopplingspedal att ställa in pedalen höjd. Den typ av bindning varierar med typ av fordon. Framhjulsdrivna fordon använder vanligtvis en kabel i stället för hårda mekaniska stavar för koppling aktivering. Dessa kablar är också justerbara. Oavsett vilken typ av bindning och front kontra bakhjulsdrift, förblir kopplingen mekanismen densamma. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Avbitare
sprintar
Skruvnyckelsats
Små körnare
Allen skiftnycklar
Visa mer Instruktioner
Framhjulsdrift med hydraulisk koppling Release
1

Kontrollera kopplingens huvudcylinder vätskenivån. Många inhemska och utländska fordon använder en hydraulisk mekanism clutch release. Systemet består av en liten huvudcylinder ansluten till kopplingspedalen, som levererar den hydrauliska tryck och en slavcylinder fäst till transmissionen. Slaven cylindern har en tryckstång som sträcker sig när kopplingspedalen skjuter huvudcylindern in, vilket pressar fluiden ner med slavcylindern, orsakar det att förlänga. När stången sträcker sig från slavcylindern, det skjuter på kasta ut lagret frigöringsarmen och frikopplar kopplingen.
2

Höj bilen med en domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk bilen på domkraften. Kontrollera slavcylindern för läckor. Byt ut den om läckor förekommer. Om koppling huvudcylinder är låg på vätska och kopplingen är svårt att lösgöra, är slavcylindern den vanliga misstänkt. Har en hjälpare arbeta kopplingspedalen medan du tittar på slavcylindern fungera. Om det läcker, byt ut den. Om det inte läcker men har väldigt lite rörelse, byt ut huvudcylindern. Det finns ingen justering på en hydraulisk koppling.
3

bort den hydrauliska linje på slavcylindern med en skiftnyckel. Några rader hålls på slavcylindern med en rulle stift, så använd en körnare och skjut spännstiftet ut att ta bort raden.
4

Ta bort de två 13 mm skruvarna som håller slavcylindern till överföringen. Ta bort cylindern. Ersätt det i omvänd ordning, skruvar först och sedan linjen. Fyll koppling huvudcylinder reservoaren.
5

Öppna luftningsskruven på slavcylindern med en skiftnyckel eller en insexnyckel. När vätskan börjar rinna ut ur luftningsskruven som en stadig droppa, stäng luftningsskruven och dra åt den. Kontrollera vätskenivån en gång i huvudcylindern och fyll vid behov, till rätt nivå.
Framhjulsdrift med kabel-manövrerade kopplingar
6

Lyft huven och kontrollera kopplingen kabeln spännband. Dessa är de metallfästen fästa kabeln som håller den från att böja. Följ bara kabeln från brandväggen till kopplingshandtaget och se till att ingen av dessa konsoler är lös eller låste upp. Om kabeln är lång, kommer det fungerade inte korrekt om den böjs när kopplingen trampas ner. Dra åt alla dessa klämmor. Har en hjälpare driva kopplingspedalen medan du tittar på kabeln. Om kabeln vistelser sätta när du använder kopplingen, är det bra. Om det böjs överdrivet, leta efter fästet som den kan ha glidit ur. Sätt tillbaka kabeln i hållaren.
7

Kontrollera resor i kast ut lagret frisättning arm. Detta är staven utskjutande från transmissionen klockformade höljet används för att koppla ur kopplingen. Ta tag i armen och flytta den in och ut. Om det rör sig utan en motsvarande rörelse i kabeln, måste den justeras.
8

Justera kabeländen med en skiftnyckel för att lossa låsmuttern på kabeländen där ett fäste håller den på balanshjulkåpan. Lossa främre muttern framför konsolen och vrid muttern bakom fästet för att justera Freeplay ut ur kabeln. När Freeplay har eliminerats, dra åt den främre muttern att låsa justeringen på plats.
Bakhjulsdrift mekaniska länksystem
9

höja fordonet med domkraft och placera pallbockar under bilens ram för stöd.
10

Kontrollera Freeplay genom att ta tag kopplingen vid kast-out bärande frisläppningsarm och flytta den in och ut. En korrekt justerad koppling koppling kommer att ha precis tillräckligt Freeplay att känna det, men blir svårt att se. Det är inte mycket alls - bara tillräckligt för att hålla kasta ut bäring från ridning på tryckplattan kontinuerligt, vilket skulle ha fingrarna på tryckplattan
11

Justera kopplingen kopplingen på. stången som skjuter på kasta ut lagret frisättning arm. Använd en skiftnyckel för att lossa justermuttern på detta spö. Vrid stången med handen, ständigt flyttar stången fram och tillbaka för att känna Freeplay. När stången justeras så all Freeplay har eliminerats, lossa stången precis tillräckligt för att få en mycket liten mängd av gratisspel, inte mer än en nagel är värt. Dra åt låsmuttern för att hålla justeringen stången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60747.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.