Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar skivbromsarna på en Honda Element

Honda Element är en kompakt crossover SUV som trädde den amerikanska marknaden under 2002. Liksom de flesta fordon, använder Element skivbromsar på framhjulen. Detta är en typ av bromssystem i vilket bromsklossarna är fästa vid en tjocklek som trycker dynan mot rotorn för att sänka fordonets hastighet. Dina bromsbelägg slits med tiden, blir mindre effektiva på att bromsa bilen. I extrema fall, kan slitna bromsbelägg orsaka dina bromsar att misslyckas, så att ersätta dem när det behövs är ett viktigt ansvar. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
skiftnyckel
Skruvmejsel
Clamp
brytjärnet
bromsfett
Anti-skrika pads
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Element på plan mark och stäng av motorn. Se till att den är i "Park" och engagera nödbromsen.
2

Lossa, men ta inte bort, muttrarna på framdäcken.
3 < p> Jack upp framför bilen. Placera en pallbock under den yttre ramen på varje sida, och långsamt sänka Element på pallbockar.
4

Avlägsna muttrarna från framdäcken, och ta däcken utanför bilen.

5

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på plats. Lyft tjocklek från ratten montering, se till att inte dra eller vrida bromsledningen.
6

Ta bort de två pad fjädrarna som knyter bromsbelägg tillsammans.
7

Ta tag i bromsbelägg och skjut dem på hjulet. Om du inte kan få grepp om dem, använd en skruvmejsel för att dra ut dem tillräckligt så att du kan ta dem med fingrarna.
8

Tryck tillbaka kolven in i rotorn. Du kan använda en klämma för att göra detta, eller ett plant stycke av metall, såsom en skruvmejsel eller spett. Riv inte gummistövel runt kolven.
9

Ansök bromsfett till anti-skrika plattor och placera dem på bromsbeläggen. Den mindre plattan går på dynan med slitage indikator, som är metallplattan som sticker upp på ena änden av kudden.
10

Installera kuddar över hjulaggregatet i samma position som den gamla kuddar du bort. Placera dynan med slitage indikator på baksidan av rotorn.
11

Installera pad fjädrarna genom att skjuta dem i hålen på toppen av bromsbeläggen.
12 < p> Placera bromsoket på plats på hjulnavet och fäst det med bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58765.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.