Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar Noisy trumbromsar

Automobile broms buller i sig är sällan ett allvarligt problem, men det kan ibland tyda på att en mycket allvarligare fråga utvecklas. Det är också en av de mest irriterande och pinsamt problem ur perspektivet av förare och passagerare. Trumbromsar, som används på bakhjulen för många bilar, kan göra ett annorlunda sortiment av ljud än skivbromsar, och lära sig att hantera dessa ljud kan göra mer fredlig bilismen samtidigt undvika mer allvarliga problem på vägen. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
Jack står
skiftnycklar
Brake mikrometer eller stora Skjutmått (kan mäta minst 10-12 inches) katalog Shop trasor
Stålborste
Broms rengöringsspray
Droppkar
Hög temperatur bromsfett
Visa fler instruktioner
Noise Diagnos
1

Bestäm om bromsen buller är konstant eller bara hörbart när du bromsar. Identifiera om bullret har alltid funnits där eller har långsamt utvecklats över tiden. Tänk om bullret började plötsligt och, om så är fallet, om det var efter en broms service. Bestäm vilken typ av buller, som skrikande, slipning eller dunkande. Tänk om alla andra symptom som åtföljer buller, t.ex. vibration, reducerad bromsverkan eller broms tag. Gör en lista på allt du vet om problemet för att hjälpa i diagnosen.
2

vänta på det nya skor att bära i. Det kommer att ta omkring 300 till 400 miles av stadskörning innan de nya skorna slitage i med trumman, så en tolerabel mängd buller, under denna period, är inte oväntat. Om skrika inte försvinner under denna period, är det möjligt att problemet ligger i bromsbelägg sko. Vissa skor är gjorda med hårt fodermaterialet, och bromsgnisselförebyggande är normalt när sådan används. I detta fall kan en förändring till ett mjukare foder material gör ljudet försvinna.
3

Inspektera bromsbeläggen för att se om de är slitna eller skadade. Om fodret är helt sliten eller har misslyckats, då metallen uppbackning på skon kommer i kontakt med trumman under inbromsning, och ett högt slipning eller skrapning buller kommer att resultera.
4

Kontrollera att trumman är inte out-of-runda och att alla broms delar är säkrade i sina rätta positioner. Om trumman är inte rund, då bromsarna kommer att vibrera, och en snabb pulserande ljud hörs. Om ljudet är mer som en skarp, snabb tjattrande, då något i bromsen är troligen löst. Kontrollera bromsarna omedelbart.
5

Undersök parkeringsbromsen. Om det finns en kontinuerlig svag gnisslande eller skrikande medan bilen är i rörelse och ljudet försvinner när du bromsar, då är det möjligt att parkeringsbromsen har fastnat i ett delvis ansatt läge. Kontrollera att korrekt drift av parkeringsbromsen handtag eller trampa och vara säker på att det släpper ordentligt. Kontrollera kabeln på både handtaget eller trampa slut i kupén och vid bromsen änden och leta efter tecken på rost eller korrosion. Addera Basic Trumbroms inspektion och rengöring
6

Lossa muttrarna på båda bakhjulen med en klack skiftnyckel. Höj den bakre delen av bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar vid de designerade stödpunkterna. Ta bort drivhjulen. Det är möjligt att arbeta på ett hjul i taget, men det är nyttigt att jämföra bromsinsatser på två hjul, speciellt om den ena sidan gör buller men inte den andra.
7

Ta bort muttrarna som håller bromstrumman till navet och dra trumman rakt av navaggregatet. Om korrosion och rost har gripit trumman på navet montering, kan den lösgöras genom att stadigt trycka trumman på utsidan axeln med en hammare eller klubba. Slå inte trumman på insidan kanten där trumman möter fästplattan och inte bända trumman mot fästplattan. Med trumman avlägsnas, är bromsen nu synliga.
8

Inspektera bromsdelarna noggrant. Börja med trumman. Kontrollera insidan för poängsättning, djupa spår och andra tecken på onormalt slitage. Leta efter överdriven rost, korrosion eller missfärgning av metallen. Om insidan av trumman visar några onormala tecken, då trumman ska bearbetas. Om det finns några sprickor eller fläckar som är glaserade eller djupt urkärnade, sedan trumman ska bytas. Mät insidan trummans diameter på flera platser med hjälp av bromsen mikrometer. Alla diametermätningar bör vara densamma. Om de inte är, då trumman är out-of-round och bör bearbetas. Jämför den uppmätta trummans diameter enligt tillverkarens specifikationer, och om den uppmätta diametern överstiger angiven maximal diameter, är trumman sliten och bör bytas
9

Kontrollera bromsbackarna.. Leta med avseende på främmande material inbäddat i ytan av infodringen. Inspektera eventuell skada eller poängsättning av fodermaterialet. Mät tjockleken på skon foder, om de är tunnare än tillverkarens rekommendationer, bör de bytas ut. Kontrollera stålet sko för tecken på skador eller böjning. Skadade skor bör bytas.
10

Inspektera fästplattan. Kontrollera för överskjutande korrosion, särskilt vid de punkter där skorna röra fästplattan. Leta efter tecken på att fästplattan kan böjas eller förvrängd.
11

Kontrollera alla bromsdelarna att säkerställa att de är säkert och korrekt fastsatt och att de är rena och fria från kraftig korrosion. Kontrollera bromsen på ena sidan av bilen mot bromsen på den andra sidan. Leta efter alla tunga ackumulering av damm och smuts någonstans i bromsen eftersom detta är den största orsaken till trumbromsar buller. Var noga med att fjädrarna är i gott skick och korrekt fastsatta i båda ändar. Kontrollera att klippen eller stift som håller bromsbackarna är i gott skick och korrekt fastsatta i båda ändar. Leta efter tung smuts eller korrosion på skaderegleraren stjärnan hjulet.
12

Rengör hela bromsaggregatet med broms rengöringsvätska spray. Spraya alla delar frikostigt och torka bort smuts och korrosion med en trasa. Placera en långpanna under bromsaggregatet att fånga den använda vätskan och kasta den i enlighet med lokala föreskrifter. Använd en trasa eller liten stålborste för att lossa envis smuts och korrosion. Rengör trummans insida på samma sätt.
13

Smörj olika kontaktpunkter med hög temperatur bromsen fett. Smörj de punkter där bromsbackarna kontakta fästplattan. Fetta skon hold-down stiften och justerdonsarmen pivot punkten. Smörj gängorna på justerskruven malteserhjulet. Se till att inte få något fett på fodret ytor bromsbackar eller på insidan av trumman.
14

tillbaka trummorna. Sätt tillbaka hjulen och sänka bilen. Testa bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58307.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.