Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Definiera V8 Motor

V8-motorn är ett underverk i fordonsteknik och har använts i många olika typer av fordon. Det har genomförts i tillverkning sedan 1902. Sedan dess har det kommit att bli vald motortyp för många olika bilar och transportsätt. USA utan tvekan haft den starkaste handen i forma V8-motor och använda den till sin fulla potential. Identifiering

V8-motorn kan identifieras genom sina åtta kolvar. Dessa är oftast arrangerade i två rader om fyra som sitter på en 90-graders vinkel mot varandra på andra sidan av vevhuset, eller huvuddelen av motorn. Men ibland kommer en V8-motor har alla åtta kolvar uppradade i en enda rad. Hursomhelst, kan den V8-motor tydligt identifieras genom sitt antal kolvar, oavsett hur de är ordnade.


Typer Det finns två huvudtyper av V8-motorer . Den första är cross-planet motor. Här har vevaxeln fyra stift som alla är vid 90 grader mot varandra. När man tittar på dem rakt på, bildar de ett kors. Detta är en mer balanserad motor, vilket betyder att den kommer att löpa smidigt, men det accelererar slowly.The andra typen av V8 är platt plan, som bara har två stift i vevaxeln vid 180 grader i förhållande till varandra. Detta är en obalanserad motor som har kraftiga vibrationer, även om det kan accelerera snabbt och nå högre hastigheter, vilket gör den bättre lämpad för racing fordon.
Historia

Den första V8 patenterades 1902 och kallades Antoinette. Det producerades av ett bolag med samma namn och har använts i snabba motorbåtar och flygplan som också kallades Antoinette. Två år senare blev V8-motor populär i flygplan, i synnerhet i Frankrike. De fann sin väg in i bilar runt 1910, när Ford började producera nyare versioner av motorn. Den första att vara massproducerade, men var en motor byggd av Cadillac 1914. Under de följande fem åren eller så, har många nya V8-motorer skapas och distribueras, även om vissa tillverkare fokuserat mindre på denna motor, och mer om ekonomi bilar. Idag är V8-motorn standard med hög effekt fordon, och kommer som en uppgradering för andra bilar.
Funktion

V8-motorer fungerar bra i high-end sport bilar, lastbilar, stadsjeepar och i vissa tåg, båtar och bilar. Det är också vanligt i racing. Amerikanska och australiska racebilar, till exempel, är vanligtvis idrottsliga en V8-motor med en balanserad platt plan. Detta gör att racerbil för att nå toppfart snabbt utan att ge vika för kraftig skakning. V8-motorer som produceras mer kraft för fordon som behöver det.
Geografi

USA är överlägset den del av världen som använder V8-motorer mest. Cadillac och Ford, båda amerikanska tillverkarna, var tunga i V8-motorer tidigt på. Ford var först med att producera dem en masse, och Cadillac använder främst V8-motorer i sina bilar i dag. V8-motorer används i lyx och prestanda bilar i Storbritannien, men är inte lika populära som de är i Amerika. Andra länder som använder V8-motorer är ofta Frankrike, Tyskland och Italien.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59881.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.