Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur använder jag en Ridge Brotsch?

En ås brotsch är ett specialty fordonsindustrin verktyg för att ta bort åsen som bildas på toppen av cylinderväggen i en motor. Denna ås kan göra det svårt att ta bort kolvarna utan skador. Åsen brotsch vrids för hand och använder härdat stål eller hårdmetall blad för att skära bort åsen, lämnar cylinderväggen slät och utan hinder. Åsen brotsch används på motorblocket efter cylinderhuvudet har avlägsnats. Saker du behöver
Ridge brotsch
Motorolja
mutterdragare
Shop vakuum
magnet
Visa fler instruktioner
1

Med vanlig motor olja (någon vikt kommer att göra), frikostigt smörja cylinderväggarna och åsen brotsch. Detta är ett mycket viktigt steg. Det är omöjligt att använda för mycket olja.
2

Placera åsen brotsch i toppen av cylinderloppet. Ställ brotschen helt in i cylindern tills stoppen på toppen av åsen brotsch botten ut mot den övre delen av motorblocket.
3

Justera åsen brotsch till cylindern storlek. Justeringar varierar med märke och modell av åsen brotsch.
4

Justera åsen brotsch till rätt höjd. Återigen, justeringar varierar med märke och modell av åsen brotsch. Börja skära åsen från botten och arbeta dig till toppen av cylinderväggen.
5

Använd en skiftnyckel på den stora Hex på toppen av åsen brotsch, vrid den i cylinderloppet . Vissa åsen brotschar varv medsols, och några moturs, så kontrollera instruktionerna för just din modell. Vrid åsen brotsch ett helt varv, så kolla skicket på cylinderväggen. När åsen är borta eller nästan borta, är du klar. Smörja cylinderväggen som behövs under denna process.
6

Använd en butik vakuum och en magnet för att avlägsna skräp från cylinderloppet innan du tar bort kolven.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60687.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.