Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Byte Färdbroms bak på en 2004 Infinity FX45

Den 2004 Infiniti FX45 är utrustad med både främre och bakre skivbromsar. Skivbromsar stanna fordonet med hjälp av en hydraulisk kolv för att trycka två bromsbelägg mot en plan, metall rotorn för att skapa friktion. Denna friktion är vad stoppar fordonet. Friktionen slits också bort bromsbeläggen. Så småningom kommer du att behöva byta ut bromsbeläggen. Du vet att det är dags när du börjar höra ett gnisslande ljud när man trycker på bromspedalen. Ignorera inte ljudet. Om du väntar för länge, kommer de slitna kuddar skada rotorerna, vilket gör reparationen mycket dyrare. Saker du behöver
rörtång
Jack
2 pallbockar
Bromsrengöringsmedel
Droppkar
Hylsnyckelsats
Wire sälja Grease
Momentnyckel
Spetstång (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på båda bakhjulen. Höj den bakre delen av fordonet med hjälp av domkraften. Stöd båda sidorna genom att sänka bilen på pallbockar.
2

Ta bort muttrarna och ta av bakhjulen.
3

Placera en långpanna enligt bromsaggregatet. Spraya hela aggregatet med broms renare för att ta bort damm bromsbelägg. Låt bromsarna lufttorka.
4

Använd en hylsnyckel för att ta bort den övre glidtappen bult placerad på baksidan av bromsok.
5

Rotera cylindern kroppen ner från rotorn för att komma till bromsbelägg i vridmoment medlem. Använd en bit tråd att fästa cylindern kroppen för att förhindra skador på broms slang.
6

Skjut de gamla kuddar ur vridmoment medlem. Om det behövs, använd ett par nål-tång för att lyfta pad trotjänare, men vara noga med att inte böja dem.
7

Applicera ett lager av hög temperatur silikon-baserat fett på baksidan av de nya dynorna. Fäst de nya shims på baksidan av dynorna och sätta ett lager fett på baksidan av shims.
8

placera elektroderna tillbaka i vridmoment medlem. Se till pad hallarna helt sitter i vridmomentet medlem.
9

Använd en stor C-clamp att trycka kolven tillbaka in i cylinderkroppen.
10

Rotera cylinderkroppen tillbaka på vridmomentet medlem. Byt ut det nedre glidande stift och använda momentnyckel för att dra den till 32 ft-lbs. av vridmoment. Upprepa proceduren på den andra bakhjulet.
11

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna.
12

Kör fordonet för några miles. Gör flera snabba stopp från cirka 40 miles i timmen. Detta kommer sits kuddar och skick ytan av bromsbelägg för maximal effektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58615.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.