Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Fram broms rotorer på 1988 Jeep Cherokee

Trots att behålla samma grundläggande form under hela sin 17-åriga livstid förblev Cherokee en populär modell bland kompakta SUV köparna. Före införandet av Cherokee som en fristående modell, använde Jeep nomenklaturen, med början 1974, för att identifiera de två dörrar, funktionsrika bristfällig version av Wagoneer. Den 1988 Cherokee - bara ett år bort från att ta emot låsningsfria bromsar - kom utrustad med skivbromsar fram och bak trummor. Processen för att ersätta Cherokee s rotorer varierar, beroende på om fordonet är utrustat med en två-eller fyra-wheel-drive system. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
8-tums C-clamp
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Allen-nyckel socket
bungee rep
Gummiklubba
platt skruvmejsel
Spetstång
Seal avdragare
Parts Cleaner Review Ren, luddfri trasa
Nya hjullager (tillval) katalog Bearing förpackning Tool Review lagerfett
Ny fettätning sälja Grease sigill föraren
Hammer
Momentnyckel
ny saxpinne
1 liter DOT 3 broms vätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre muttrarna med Ratchet och uttag. Höj framsidan av Cherokee med en domkraft och skjut pallbockar under ramen rälsen. Sänk Cherokee på pallbockar, ta bort de främre muttrarna och dra framhjulen i SUV.
2

Ställ en 8-tums C-klämman över bromsoket så att den fasta sidan kontakterna den bakre delen av bromsok och skruven kontakter delen den yttre bromsklossen. Dra åt C-klämman tills den är precis tätt mot den yttre bromsklossen. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under bromsoket. Placera en kombination skiftnyckel på avluftningsventilen på baksidan av bromsoket. Vrid avluftningsventilen om en moturs halvt varv, sedan omedelbart börja dra åt C-klämman. Fortsätt att dra åt C-klämman tills det stannar, sedan omedelbart stänga avluftningsventilen genom att vrida medsols tills det är ordentligt.
4

Lossa C-clamp och ta bort den från bromsoket.

5

Ta bort de två bromsok bultar med en spärr och en insexnyckel uttaget. Dra bromsok från sitt fäste och hänga den från den främre spiralfjädern med ett bungee rep.
6

Håll slammerförhindrande klipp längst ned i den yttre bromsklossen nedåt, dra sedan broms från bromsok fästet. Dra det inre bromsbelägg från tjocklek med fäst slammerförhindrande klipp.
7

Gå till steg 8 om din Cherokee har en två-wheel-drive system. Om din Cherokee har en fyra-wheel-drive system, dra rotorn från navet. Om rotorn pinnar, knacka lätt den bakre delen av den med en gummiklubba för att frigöra den. Ställ rotorn tillbaka på Cherokee nav. Fortsätt till steg 17.
8

Bänd fettet locket från mitten av rotorn med en platt skruvmejsel. Dra ut sprinten ur spindelaxeln med nål-tång och skjut kronmuttern locket spindelmuttern. Avlägsna spindeln muttern med en spärr och uttag och dra bort brickan.
9

Drag av rotorn utåt för att frigöra den yttre hjullagret, och dra hjulet hemtagningen spindelaxeln. Drag av rotorn från axeln och ställa den nedåt
10

Avlägsna fettätning -. O-formad tätning - från baksidan av rotorn, med hjälp av en tätning avdragare. Dra det inre lagret från baksidan av rotorn.
11

Rengör all gammalt fett och skräp från de inre och yttre lagren, använda delar renare och en ren, luddfri trasa. Sätt fingrarna i mitten av varje hjullager, så att fingrarna agera som spindeln axeln. Snurra lagren och känsla för eventuella ojämnheter eller motstånd. Skaka lagren side-to-side och känner för något glapp. Om du känner någon ojämnhet, motstånd eller glapp i något av lagren, ersätta dem som ett set: en inre och en yttre
12

Fyll ett lager packning verktygets reservoar med färska lagerfett, och. ställa det inre lagret i fett. Skjut lagret packning verktygets kolven i behållaren. I en jämn takt, trycker kolven nedåt tills det stannar. Ta kolven och dra den yttre hjullagret från lagret packning verktyget. Upprepa detta steg på det yttre lagret.
13

Ställ yttre lagret i rotorn, med den avsmalnande uppåt. Ställ en ny fettätning över lagret. Ställ en drivrutin fettätning ovanpå fettätning och lätt knacka föraren med en hammare tills sätena fett havet i rotorn.
14

Montera rotorn på axeln axeln, skjut den yttre lagret på axeln, med den avsmalnande sidan vänd utåt. Skjut det yttre lagret i mitten av rotorn.
15

Skjut brickan på axeln tills den kommer i kontakt med yttre lagret. Dra åt muttern Spindel på spindeln axeln. Snurra rotorn motsols när du drar åt spindelmuttern till mellan 17 och 25 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag. Lossa spindelmuttern ungefär ett halvt varv med en spärr och uttag, dra åt den till mellan 1 och 2 mul-pounds med en momentnyckel och uttag.
16

Guide kronmuttern locket på Spindel och över spindeln mutter, rada upp en dal i sin castellated topp, med hålet går genom spindelaxeln. Sätt i en ny saxpinne genom hålet i spindeln axeln och böjer benen i motsatta riktningar med nål-nosed tång för att låsa den på plats. Ställ fettet locket på plats på mitten av rotorn och lätt trycka på den med en gummiklubba för att sätta den på plats.
17

Placera slammerförhindrande clip på botten av bromsok hållare, med den öppna ände är riktad bort från rotorn. Skjut in den nya inre bromsbelägget i bromsoket konsolen så att den lilla öra på undersidan av dynan skär in i de slammerförhindrande clips.
18

Placera ear på den nedre delen av den yttre broms pad i slammerförhindrande klippet. Tryck kudden nedåt för att komprimera slammerförhindrande klipp, skjut den övre delen av dynan i toppen av bromsok fästet.
19

Ställ bromsok på sitt fäste och dra åt bromsok bultar. Dra bromsok bultar till 35 foot-pounds med en momentnyckel och en insexnyckel uttaget.
20

Upprepa steg 2 till 19 för att byta ut rotorn på den andra sidan av Cherokee.

21

tillbaka framhjulen på Cherokee främre nav, sedan dra åt muttrarna. Höj SUV av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 110 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
22

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast . Kontrollera vätskenivån i behållaren och tillsätt mer DOT 3 bromsvätska, som behövs, för att få upp nivån till "Max" linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59310.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.