Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort 1997 Dodge Dakota 2.5 fläktrem

Den 2,5 - liters motor på en 1997 Dodge Dakota använder en serpentin bälte för att driva motorn tillbehör, inklusive motorfläkten ( vilket är varför vissa kallar det fläktremmen ) . Den fläktrem kan striden och stretch med tidens gång , och det kan så småningom bryta , vilket gör att motorn tillbehör för att misslyckas i processen . För att undvika denna situation , måste du byta fläktrem vid de första tecknen på slitage , ersättning bör ta strax under fem minuter att slutföra . Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på fordonet , med hjälp av huvfäste . Leta tomgångsskivan , vilket är precis under luftkonditioneringskompressor om din Dakota är utrustad med en A /C -system , eller på övre vänstra delen av motorn .
2

Lossa bulten som håller tomgångsskivan på plats med 3/8-tums ratchet och uttag , och sedan lossa justerskruven på kabelstyrrullen med 3/8-tums ratchet och uttag . Skjut kabelstyrrullen tills remmen slackar på de andra skivorna .
3

Dra remmen från tomgångsskivan , med händerna , dra sedan bort den från resten av remskivorna . Ta loss remmen från motorrummet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61376.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.