Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar frambromsen rotorer på en 96 BMW 740iL

Den 7-serien gjorde sin debut på amerikansk mark i 1986 års modell, som ger BMW namnet full-size, fullt lyx närvaro saknades. År 1996, den 10-årsjubileum årsmodell av 7-serien har två modeller släpps: den 740iL och 750iL. De 740iL kom standard med fyra-wheel-skivbromsar och ett låsningsfritt bromssystem. Den hade också en sensor monterad på den inre bromsbelägget som larmade föraren via en lampa på instrumentpanelen, när bromsbeläggen var klädda i tunna. Byte av främre rotorerna på denna lyxiga fordon är något okonventionell, men det är ändå en okomplicerad process. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Hex-bitars socket uppsättning
platt skruvmejsel
bungee rep
Gummiklubba
Momentnyckel
8-tums C-klämma
Blocknyckelsats
New pad nivågivare
Skivbroms fett
DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Lossa BMW framhjul bultar med en spärr och uttag. Höj fordonets front med en domkraft och placera pallbockar i sina rambalkar. Sänk 740iL på domkraften. Ta bort hjulskruvarna och ta bort framhjulen
2

Spåra bromskloss tråd nivåsensor -. På förarsidan bara - tills du hittar där den ansluter till BMW: s kabelnät. Tryck och håll ned upplåsningsknappen på kablaget, koppla bort den från bilens kabelnät. Lossa bulten som håller fast dynan fästet nivågivaren till bromsok, med ett Ratchet och uttag, och dra tråden nivågivaren från dess routing klipp.
3

Instruera en assistent att trycka och håll bromspedalen. Ta bort rotor-fästskruven i mitten av rotorn med en spärr och en hex-bitars socket
4

Hitta ut bromsok-klämman -. Metallklämman på den yttre delen av bromsoket. Ta bort detta klipp genom att bända loss det med en platt skruvmejsel.
5

Dra plastlock täcker bromsok bultar från bromsoket. Ta bort de två bromsok stift med en spärr och hex-bitars socket, dra sedan bromsok fram och ut ur bromsok fästet. Häng bromsok från en närliggande upphängningskomponent med ett gummiband. Om den yttre bromsklossen inte faller ut när du tagit bort bromsok, dra dynan från bromsoket.
6

bort de två Bromsokshållare bultar med en spärr och uttag. Dra Okfäste från styrspindeln.
7

Drag av rotorn av 740iL nav. Om rotorn inte dra bort lätt, lätt trycka på den med en gummiklubba för att frigöra det. Ställ en ny rotor på den främre navet, rada upp dess skruvhål med det i navet. Dra åt rotor-fästskruven. Håll rotorn ordentligt för att förhindra den från att vrida, dra åt rotorn-fästskruven till 12 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
8

Ställ bromsok fästet tillbaka på den främre styrspindeln och hand-tråd sina fästskruvar. Dra åt Okfäste bultar till 81 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
9

Placera ett uppsamlingskärl under bromsoket. Placera en 8-tums C-klämman över bromsoket så att dess fasta del nuddar den bakre bromsok kroppen och dess skruv kontakter del den inre bromsklossen. Dra åt C-klämman tills den vidrör det inre bromsbelägget, ställ sedan in en kombination skiftnyckel på avluftningsventil - ¼-tums metall ventil -. Ovanpå bromsok
10

Vrid avluftningsventil ett halvt varv moturs för att öppna den, sedan omedelbart börja dra åt C-klämma för att trycka bromsok kolven i bromsoket. Fortsätt att dra åt C-klämman tills kolven stannar, sedan omedelbart stänga avluftningsventilen
11

Dra den gamla inre bromsbelägg från tjocklek,. Märka att små metallklämmor håll den inne i kaviteten i kolven. Bromsbelägget nivågivaren lossnar med det inre bromsbelägget. Rada upp klippen på baksidan av den nya inre bromsbelägg med håligheten i kolven, tryck sedan på bromsbelägg mot kolven tills dynan är platt mot slutet av kolven. På förarsidan bara trycker en ny sensor pad nivå i skåran på toppen av bromsbelägg, ligger närmast hålet i toppen av bromsok.
12

den yttre bromsklossen i bromsok och omedelbart ställa bromsok på sin konsol. Torka alla gamla fettet bort bromsok stiften och applicera ett tunt lager av nya skivbroms fett på den släta delen av varje stift. Hand-tråd bromsok stiften i bromsoket, då vridmoment dem till 22 foot-pounds med en momentnyckel och hex-bitars socket.
13

Ställ yttre bromsok-stoppbygel så att ändarna av dess längsta sidan är mellan bromsok fästet och centrumnavet av rotorn. Tryck klippet uppåt för att sätta sina två flikar i de två hålen i den yttre delen av bromsok.
14

Dra kudden ledningar nivågivaren på samma sätt den gamla var placerad. Dra åt pad nivå bult sensor fäste, dra åt den med en spärr och uttag. Tryck på dynan ledningar nivågivaren i routing klippet, sedan in den i BMW: s kabelnät.
15

Tryck plastsnäpplocken tillbaka på plats över bromsok styrstift.
16

Upprepa steg 2 till 15 för att byta ut rotorn på den andra sidan av 740iL.
17

tillbaka framhjulen på 740iL främre nav, sedan dra åt hjulbultarna. Höj BMW av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Dra åt hjulbultarna, i ett korsvis, till mellan 95 och 111 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
18

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren. Lägg DOT 4 bromsvätska, som behövs, för att få upp nivån till "Max" linje på behållaren.
19

Vrid tändningen till läge "1" och lämna den i detta läge minst 30 sekunder för att nollställa bromsljuset pad nivå. Slå av tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59308.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.