Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar på en 1995 Range Rover Classic

Land Rover först drabbade bilmarknaden år 1948 med helt enkelt utformade nyttofordon känd för seghet och livslängd. Som Land Rover utvecklats genom sina år, såg det många förändringar i sin design och ägande. BMW AG köpte lineupen i 1995, men sålde det till Ford 2000, och slutligen Land Rover hamnade i förvaring av Tata Motors - ett indiskt bilföretag - 2008. Den 1995 Range Rover Land Classic kom standard med en invecklad fyrhjuliga låsningsfria bromssystemet, vilket gör blödning bromsarna en ganska intressant uppgift. Saker du behöver
1 liter DOT 4 bromsvätska
Golv jack
Jack står
¼-tums diameter gummi slang, 3 meter lång
ren, klar behållare
Blocknyckelsats ställa
Visa fler instruktioner
1

Vrid Range Rover tändning till "On" läge och lyssna på ABS pumpen att börja springa - ett lågt surrande ljud. Om ABS pumpen inte aktiveras, tryck och släpp bromspedalen tills du hör att pumpen slås på. Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern. Skruva av lock på huvudcylindern och tillsätt färsk DOT 4 bromsvätska tills den når "Max"-linjen på reservoaren. Vrid SUV tändning till "Off".
2

Tryck och släpp bromspedalen 30 till 40 gånger för att tömma bromstrycket från ackumulatorn. Vänta ca 60 sekunder, därefter tryck och släpp pedalen fyra gånger för att tömma eventuella kvarvarande tryck.
3

Höj framsidan av SUV med en domkraft och skjut pallbockar under Land Rovers rambalkar. Sänk SUV på domkraften. Lyft den bakre delen av Range Rover från marken med en domkraft och skjut pallbockar under bakre delen av rambalkarna. Sänk den bakre delen av fordonet på pallbockar.
4

krypa under fordonets front, så du är direkt bakom vänster framhjul. Titta på toppen av bromsoket och hitta avluftningsventilen - ¼-tums metall ventil. Tryck en ¼-tums diameter gummislang till avluftningsventilen. Ställ den fria änden av gummislangen till en ren, klar behållare och fyll behållaren med ny DOT 4 bromsvätska tills det submerges slutet av slangen.
5

Öppna avluftningsventilen genom att vrida det ett kvarts varv moturs med en kombination skiftnyckel. Instruera din assistent att trycka på bromspedalen till golvet i en jämn, långsam stroke. Titta efter luftbubblor i slutet av slangen i bromsvätskan som din assistent pressar. Stäng avluftningsventilen genom att vrida det medurs när assistenten pressar pedalen hela vägen till golvet. Upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från slutet av slangen.
6

Dra gummislangen från avluftningsventilen. Fyll på huvudcylindern till "Max" linje med färsk DOT 4 bromsvätska.
7

Upprepa steg 4 till 6 på höger framhjul.
8

Press ¼-tums diameter slang på framsidan avluftningsventilen på booster - den kortare av de två avluftningsskruvarna ventiler - och ställa in den fria änden i rena, tydliga behållare så bromsvätska submerges slutet av det. Öppna avluftningsventilen med en kombination skiftnyckel och instruera din assistent att trycka på bromspedalen i golvet, vrid tändningen till läge "ON". Låt vätskan rinna ur slangen tills inga bubblor kommer från slangen.
9

Instruera din assistent för att slå av tändningen. Stäng avluftningsventilen med en kombination skiftnyckel, sedan instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen.
10

Refill huvudcylindern med färska DOT 4 bromsvätska.
11

Upprepa steg 8 till 10 för att lufta den bakre avluftningsventilen på bromsen booster -. den längre av de två avluftningsskruvarna ventilerna
12

krypa under baksidan av SUV, så du är direkt bakom vänster bakhjul. Tryck på ¼-tums diameter gummi slangen på avluftningsventilen på toppen av bromsoket. Ställ den andra änden av slangen i behållaren med bromsvätska tills vätskan submerges slutet av slangen.
13

Vrid avluftningsventilen ett kvarts varv motsols, sedan instruera din assistent att trycka på bromspedalen till golvet i en långsam, jämn stroke. När pedalen är i golvet, instruera din assistent för att slå på tändningen till "ON" för 4 sekunder sedan "Off" för ytterligare 4 sekunder - upprepa detta "On" och "Off" cykla av tändningen tills vätskan kommer från slangen har några luftbubblor i den.
14

Instruera din assistent för att slå på tändningen till "Off". Stäng avluftningsventilen, sedan berätta din assistent för att släppa upp bromspedalen.
15

Refill huvudcylindern med ny DOT 4 bromsvätska.
16

Upprepa steg 11 genom 15 att blöda höger bakhjul.
17

Vrid tändningen till läge "ON" och lyssna till ABS pumpen för att stoppa surrande. Tryck och släpp bromspedalen fem gånger. Vrid tändningen till läge "Off".
18

krypa under fronten på SUV, så du är direkt bakom vänster framhjul. Tryck på ¼-tums diameter slang till avluftningsventilen och anger den andra änden av slangen i ren, klar behållare så flytande submerges slutet av slangen. Vrid avluftningsventilen ett kvarts varv moturs och instruera din assistent att bromspedalen helt. Dra åt avluftningsventilen längst ned pedalen stroke.
19

Instruera din assistent att släppa bromspedalen endast två tredjedelar av dess resor och håll den där. Vrid avluftningsventilen ett kvarts varv moturs. Berätta din assistent att trycka pedalen i golvet och titta efter luftbubblor att komma från den nedsänkta änden av slangen. Stäng avluftningsventilen. Upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från slangen i bromsvätskan.
20

Berätta din assistent att släppa bromspedalen helt. Vrid avluftningsventilen ett kvarts varv moturs, sedan instruera din assistent att trycka på bromspedalen till golvet. Dra åt avluftningsventilen, sedan instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen.
21

Ta bort ¼-tums diameter gummislang från avluftningsventil.
22

Refill huvudcylindern med färska DOT 4 bromsvätska.
23

Upprepa steg 18 till 22 på höger framhjul.
24

Vrid tändningen till "ON" och lyssna efter ABS pumpen ska stoppas surrande. Tryck och släpp bromspedalen fem gånger och lyssna efter ett tickande ljud. Om du hör ett tickande ljud, upprepa steg 8 till 21. Om du inte hör ett tickande ljud, blödde du lyckas bromssystemet. Refill broms huvudcylinder med DOT 4 vätska.
25

Lyft baksidan av SUV av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk den bakre delen av SUV till marken. Höj fordonets front av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Range Rover till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59303.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.