Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra rotorer på en Chrysler PT Cruiser

Rotorerna på Chrysler PT Cruiser måste vara i gott skick för bromsarna att fungera korrekt. Bromsoken vilar på rotorerna och är vad bromsbeläggen klämma in för att stoppa bilen. Om rotorerna har spåren grävde i dem från dåliga bromsar eller andra skador, måste de lackeras eller bytas ut helt. Med tanke på att bromsklossarna behöver ändras som en uppsättning, är det troligt att om rotorn på ena sidan behöver ändras, så gör den andra. Saker du behöver
Jack står
rörtång renare
Bromsar och avtappningskärl
Ratchet skiftnyckel
Wire
Sandpapper /Emory duk
Visa fler instruktioner

1

Höj slutet av PT Cruiser som du ändrar rotorer för på pallbockar och ta bort hjulen. Det bidrar till att lossa muttrarna med nyckel innan du lyfter bilen. Om du höjer den bakre änden, lossa parkeringsbromsen.
2

Förbered bromsoket på rotorn för borttagning. Rengör den med en broms renare spray, med ett avlopp pan att fånga resten - Använd aldrig tryckluft. Dra bromsok kolv i hålet med en C-klämma. Sifon ut vätska från huvudcylindern om det behövs, för att förhindra spill.
3

Lossa bromsoket och dess fäste (främre rotorerna endast) från rotorn genom att ta bort bultarna med en spärrnyckel. Häng bromsoket någonstans säkra med en stark tråd. Häng inte bromsok med sin slang, och inte koppla loss slangen (eller du måste lufta systemet senare).
4

Avlägsna rotorn från navet. Om rotorn sitter fast på navet, sätt i två skruvar i de gängade hålen på rotorn och dra åt dem att tvinga rotorn från navet.
5

Ta rotorn till en bil verkstad för att få det lackeras om möjligt. Rotorn kan inte vara klar ner till mindre än den minsta tjockleken som anges på insidan av rotorn. Använd en mikrometer för att kontrollera rotorns tjocklek.
6

Torka bort all glasyr på rotorn (speciellt en ny) genom att gnugga den med en Emory trasa eller sandpapper, med virvlande rörelser.

7

Placera den nya eller lackeras rotor tillbaka över hjulbultar på navet, använd hjulet muttrarna för att tillfälligt hålla den på plats. Återanslut bromsoket till rotorn, ta bort muttrarna och anslut sedan hjulet och sänka bilen.
8

Pump kryssaren bromspedal flera gånger för att se till att bromsbeläggen sitter ordentligt på rotor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57192.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.