Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter och installera en 1995 Civic Huvudcylinder

Honda Civic startade sin produktion liv i 1973 som en enkel och ekonomisk kompakt bil. Även om det har blivit mycket mer komplex genom åren, behåller sin relativa enkelhet. I 1995 års Civic kom standard med typiska-för-den-eran skivbromsar fram och bak trumbromsar, men hade valfria skivbromsar finns på premium utföranden - EX och Si. Det hydrauliska systemet används för att driva dessa bromsar är känslig för luftfickor, men det finns en liten ventil på varje tjocklek eller hjulcylinder som tillåter dig att lufta systemet. Saker du behöver
Turkiet Baster
Liten, ställa förslutningsbar behållare
Liten dräneringskärlet
Linje skiftnyckel
Clean, luddfria trasor
Ratchet
Hylsnyckelsats
Bänk klokt med skydd gummi käken
Huvudcylinder blödning kit
1 liter DOT 3 bromsvätska
träpinne rod
Momentnyckel
kråkfot fastsättning
Golv jack
Jack står
¼-tums diameter gummi slang, 3 meter lång
Ren, klar behållare
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Byta Huvudcylinder
1

Skruva av locket från huvudcylindern och hävert ut så mycket av bromsvätska från behållaren som möjligt med en kalkon baster. Överför bort vätska till en liten, förseglad behållare och försegla behållaren.
2

Håll upplåsningsknappen på bromsvätska sensorns kabelstam och dra ur selen.

3

Håll en liten tråget under huvudcylindern. Lossa beslagen bromsledningen med en linje skiftnyckel och dra linjerna från huvudcylindern. Låt vätskan rinna ner i tråget. Ta bort pannan när vätskan slutar dränering.
4

Wrap ren, luddfri duk runt ändarna på de två bromsledningar att förhindra skräp från att komma i dem.
5 < p> Lossa de två master cylinder-fästmuttrar med Ratchet och uttag, och dra huvudcylindern från bromsservon.
6

Placera den nya huvudcylindern på en bänk klokt med skydd gummi käken. Dra åt skruvstäd tills den har ett fast grepp om huvudcylindern - inte drar åt den vise, eftersom du riskerar sprickbildning huvudcylindern
7

Hand-gänga två bleeder slangar medföljer. huvudcylindern blödning kit till portarna på den nya huvudcylindern. Snug bleeder linjer i huvudcylindern med en linje skiftnyckel. Fyll behållaren i den nya huvudcylindern med färska DOT 3 bromsvätska, och böj bleeder slangar så att deras ändar går in i vätskan i huvudcylindern.
8

Tryck och släpp kolven på baksidan av huvudcylindern med en träpinne rod och titta de nedsänkta ändar bleeder slangar för luftbubblor. Fortsätt att trycka och släppa kolven tills inga luftbubblor kommer från avluftningsskruvarna slangarna.
9

Lossa avluftningsskruvarna slangar med en linje skiftnyckel och ta bort avluftningsskruvarna slangarna från huvudcylindern.
10

Lossa bänk skruvstäd och dra huvudcylindern från skruvstäd. Ställ huvudcylindern på sina monterade dubbar på bromsservon och hand-gänga dess kvarhållande nötter. Dra huvudcylindern fästmuttrar till 11 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Hand-tråd bromsledningarna till portarna på huvudcylindern och dra dem till 14 foot-pounds med en momentnyckel och kråkfot fastsättning.
12

Fyll den nya huvudcylindern till "Max" linje med ny DOT 3 bromsvätska. Anslut bromsvätskenivån sele sensorkablarna till nivågivaren uttaget på huvudcylindern.
Blödning Brake System
13

Lyft den bakre delen av Honda från marken med en domkraft och skjut jack står i dess bakre undre länkarmar. Sänk Honda på domkraften. Höj den främre delen av Civic från marken med en domkraft och skjut jack står under dess sub-frame. Sänk Honda på pallbockar.
14

krypa under den bakre delen av fordonet, så du är precis bakom det högra bakhjulet. Tryck på en ände av en ¼-tums diameter gummi slangen på avluftningsventilen - ¼-tums metall ventil - på toppen av trumman fästplattan eller bromsoket, beroende på vilka alternativ
15 Ställ den fria änden av gummislangen till en ren, klar behållare och fyll behållaren med färskt DOT 3 bromsvätska tills det submerges änden av gummislangen.
16

Instruera en assistent att trycka och släpp bromspedalen tills den känns fast, sedan hålla trycket på pedalen. Öppna avluftningsventilen genom att vrida det moturs ett kvarts varv med en kombination skiftnyckel. Titta på den nedsänkta änden av slangen och titta efter luftbubblor. Dra åt avluftningsventilen, sedan instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tills inga bubblor kommer från slangen.
17

Dra ¼-tums diameter gummi slang från avluftningsventilen. Refill broms huvudcylinder med DOT 3 bromsvätska tills den når "Max" line
18

Upprepa steg 2 till 5 om de återstående tre hjul, i följande ordning:. Vänster fram, vänster bak , sedan höger front.
19

Höj framsidan av Civic av domkraften står med en domkraft, ta sedan bort domkraften. Sänk framsidan av Civic till marken. Höj den bakre änden av Civic av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk den bakre delen av bilen till marken.
20

Ta någon gammal bromsvätska till en begagnad bil vätska återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer tar gamla vätskan kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59302.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.