Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar Auto hydrauliska bromsar

Bromssystemet i en bil är hjärtat och själen i sina säkerhetsfunktioner. Utan fungerande bromsar, är katastrofen oundviklig. Bromsar använder hydraultryck att tvinga bromsvätska i en hjulcylinder. Cylindern applicerar tryck på bromsrotorn och kuddar, vilket tvingar fordonet att stanna. Reparera flexibla bromsslangar kan göras ganska enkelt, men i de flesta fall för hårda linjer, är det lättare att helt enkelt byta ut hela bromsledningen. Saker du behöver
Open-ended Bottle skiftnyckel
eller hink
kompressionskopplingar
Bromskrets
Bromskrets koningsverktyg slipsar
Zip
Shop trasa
bromsvätskan
Visa fler instruktioner
1

dränera bromsvätska från fordonet. Det finns två sätt att göra detta. Du kan öppna behållaren i motorrummet och sifon ut vätskan. Eller, kan du ta bort fästet på bromsoket med en öppen nyckel och låt vätskan rinna. Låt vätskan rinna ut i en hink och installera bromsok montering om den togs bort.
2

Använd en öppen nyckel för att ta bort klämringskoppling vid vardera änden av det skadade bromsledningen. Flexibla bromsledningar är kortare och ansluta från en konsol till bromsoken själva. Hårda förbindelser används utmed längden av fordonets ram och anslut bromsförstärkaren till flex linjer.
3

Ta bort den skadade bromsledningen. Detta är den svåraste delen av förfarandet på grund av placeringen av vissa bromsledningar. Beroende på bil, kommer tillverkarna placera bromsledningar innanför rambalkarna, mellan ramen och kroppen av fordonet eller i en snäv skreva. Ibland är det lättare att lämna den gamla linjen på fordonet efter att du har kopplat loss den.
4

Resor till auto butiken med en liten bit av den gamla bromsledningen. Du behöver en bit lång nog att använda som referens för att köpa den nya linjen och testa nya klämringskopplingar. De butiksanställda bör kunna hjälpa dig att identifiera de nödvändiga delar för din bil.
5

Fäst klämringskopplingar till det nya bromsledningen. Använd bromsledningen koningsverktyg att skapa den nödvändiga läppen på slutet av raden och skjut passar över toppen av läppen. Detta kommer att skapa ett vakuum tätning för bromsledningen när det är installerat. Upprepa detta steg om båda ändarna av slangen.
6

Placera den nya bit bromsledningen på plats. Använd öppen nyckel för att fästa beslagen på framsidan av fordonet först. Placera bromsledningen längs kroppen och använda band zip för att fästa dem till befintliga linjer längs kroppen. Fäst den bakre änden av bromsledningen på samma sätt som framsidan.
7

Fyll bromsvätskebehållaren med vätska. Avlägsna bromsok montering och har en vän pumpa på bromspedalen för att tvinga all luft ur ledningarna. Det kommer att ta flera minuter för att pumpa tillbaka fullt tryck till linjen. När en stadig ström av vätska kommer ut ur bromsok, montering sätt tillbaka och dra åt den med en öppen nyckel. Upprepa detta steg på någon annan bromsslang som togs bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57494.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.