Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att bryta i en V8 Motor

I det förflutna, skisserade biltillverkare tydligt inkörningsprocedurer i instruktionsboken. Denna tradition har förts över, och många mekaniker rekommenderar en inkörningsperiod efter en ny motor installeras. Denna period är där specifika operativa riktlinjer följs. I verkligheten har smörjning teknik och materialteknik avancerat kraftigt så break-in är mindre kritisk. Om V-8 motor sattes ihop ordentligt och kvalitet motorkomponenter som används, är det inkörningsperiod minimal. Det finns dock en del inbrott riktlinjer som är användbara. Instruktioner
1

Starta motorn för första gången och håll gasreglaget till en hög tomgång. Om det finns en varvräknare finns, låt inte motorn understiger 2.000 till 3.000 rpm under de första minuterna. Stäng av motorn och låt den svalna. Kontrollera kylvätskenivån och fyll det som behövs. Denna process skyddar ventil-tåget montering och kamaxel.
2

provköra bilen på en isolerad väg och når motorvägsfart. Släpp gasreglaget och låt bilen till kusten och bromsa. Upprepa detta flera gånger. Syftet är att utjämna trycket på kolvringarna och tillåta dem att sitta ordentligt mot cylinderväggen. Förbränning tvingar ringarna att böjas uppåt. Utrullning lindrar denna böjning, och ringarna sätet snabbt.
3

Byt olja efter 1000 miles. Oavsett oljerekommendationer, byta olja för att ta bort mikroskopiska metallspån som utvecklas som motor delar plats medan de rör sig mot varandra. Använd en olja och nya filter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61060.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.