Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man demontera drivaxeln från en GSR

De flesta bilar använder en drivaxel att översätta energin från växellådan till att vrida hjulen. I fallet med en Acura Integra GSR, de använder ett par drivaxlar, mest vanligtvis kallas halvaxlar, vilka flankerar transmissionen och gå till varje framhjul. Dessa halvaxlar har konstant hastighet lederna på varje ände så att axlarna för att artikulera med fjädring. När de går ut, hela halvaxeln - måste avlägsnas - eller drivaxel, beroende på din terminologi. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Kulled borttagningsverktyg
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel satt
24-tums brytjärnet
dräneringskärlet
Mallet
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av Acura GSR med domkraften och sedan placera pallbockar under fronten på bilen för att stödja vikten. Ta bort de främre hjulen med däck järn. Unbolt muttern mittspindeln från mitten av bromsrotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag.
2

unbolt bulten förbinder staget till den lägre länkarm med en skiftnyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag. Sedan skruva isär styrspindeln från kulleden på nedre länkarm med en skiftnyckel. Separera armen från knoge med kulleden borttagningsverktyg.
3

Placera ett uppsamlingskärl under sändningen. Öppna avtappningspluggen på transmissionen med spärrfunktion. Dra styrspindeln från halva axeln och knacka i mitten av axeln ur knogen med klubban, om det behövs.
4

Bänd halvaxeln bort från transmissionen med spett , dra sedan halv axel ur transmissionen och chassi helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60577.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.