Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag en bromsservo på en 1993 Mazda MX-3?

Bromskraftförstärkaren på en 1993 Mazda MX-3 omvandlar det vakuum som skapats av motorn till energi för bromssystemet. När bromsen booster utvecklar en läcka, kommer booster inte att fungera korrekt, och det kommer att bli mycket svårt att stoppa bilen. För att åtgärda problemet måste du ta bort booster och installera en ny på brandväggen. Jobbet ska ta dig runt två timmar att göra rätt. Saker du behöver
skruvnyckel set
Linje skiftnyckel satt
Sifon
Bromsvätska
Assistant Review 3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats Sida 3 /8-tums kardanknut
bromshuvudcylindern blödning kit
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Ta bort locket på huvudcylindern, som ligger på förarens sida av brandväggen. Sifon ut bromsvätskan från huvudcylindern med sifon. Dra ledningarna på huvudcylindern, ta sedan bort bromsledningarna från huvudcylindern med en linje skiftnyckel. Unbolt huvudcylindern från boostern med en fast nyckel och flytta huvudcylindern bort från bilen.
2

Dra av backventilen och vakuum linje från booster med händerna. Flytta till undersidan av instrumentbrädan. Ta ut sprinten på riggniten ansluter booster koppling till bromspedalen med händerna. Dra riggniten ut liksom. Unbolt bromsservon från brandväggen med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag och 3/8-tums kardanknut. Dra booster bort av brandväggen.
3

Installera det nya booster på brandväggen med 3/8-tums ratchet, förlängning, uttag och kardanknut. Sätt i gaffeln för att ansluta kopplingen till bromspedalen, sedan in sprinten för att låsa gaffeln på plats. Montera huvudcylindern på boostern med en skiftnyckel.
4

Installera huvudcylindern blödning kit på beslagen bromsledningen på huvudcylindern. Kör rören från satsen upp från rördelar till huvudcylindern skål. Fyll huvudcylindern med bromsvätska. Har din assistent pump bromsarna tills inga bubblor från huvudcylindern.
5

Ta master kit cylinder blödning och installera bromsledningar med en linje skiftnyckel. Anslut ledningarna till huvudcylindern. Tryck vakuum linje och backventilen på ersättare booster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59082.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.