Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Dra bromsoket Piston för en 1995 Ford Mustang

Den 1995 Ford Mustang kom utrustad med fyra hjul skivbromsar som gav en välbehövlig förbättring i bromskraft jämfört med föregående "Fox" arbetsföra Mustangs. De bakre bromsok på Mustang är utformade med ett manöverdon inbyggd som ger funktionen parkeringsbromsen. Indragning bromsok kolvarna i den här bilen liknar andra fyrhjuliga fordon skivbroms, och uppgiften är väl inom kunskapsnivån för den genomsnittliga Mustang entusiasten. En särskild bromsok kolv verktyg, finns på de flesta bildelar butiker, krävs för detta projekt. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Wrench in
bromsok kolv verktyg
Visa fler instruktioner
Frambroms
1

Blockera bakhjul Mustang med stoppklossar. Ställ parkeringsbromsen ordentligt. Lossa främre hjulmuttrarna 1/2-turn med en rörtång. Höj framför bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort de främre hjulen.
2

Clamp en C-klämma över utsidan bromsbelägget och okets hus. Skjut drain pan under oket. Öppna luftningsskruven ovanpå bromsoket. Komprimera kolven in i höljet genom att dra åt klämman tills den tvingar kolven i huset. Stäng luftningsskruven och ta bort C-klämman.
3

Ta bort bromsok-till-Styrspindel bultarna med en 15 mm hylsa och spärrskaft. Lyft tjocklek upp och över bromsrotorn. Häng upp bromsok från stålet bromsledningen monterad på ramen, med en bit av styv tråd. Skjut bromsen rotorer utanför navaggregatet och få dem återuppstått med en bilverkstad eller delar butik.
4

Montera nya bromsbelägg i bromsoket konsolen fäst vid bromsoket. Skjut bromsskivan på navet montering och skjut tjocklek på rotorn. Montera bromsok-till-Styrspindel bultar och vridmoment dem till 95 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
5

tillbaka hjulen och dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster till 100 foot-pounds . Lyft bilen av domkraften och ta läktarna. Sänk Mustang till marken. Pumpa på bromspedalen flera gånger för att utöka bromsok och klämma dynorna mot rotorn.
6

provköra Mustang och utföra sex till 10 lampan slutar från 30 mph till ett stopp, med ungefär 30 sekunder mellan stopp hinner kallna. Detta kommer att polera de nya beläggen och förhindra broms buller.
Bakbromsarna
7

Blockera framhjulen i Mustang med stoppklossar. Höj och stödja den bakre delen av bilen med en domkraft och pallbockar. Ta bort drivhjulen.
8

Ta bort de två 13 mm bromsok slide-pin bultarna med en 13 mm nyckel. Lyft bromsok från rotorn och avbryta den bakifrån stål bromsledningen. Ta bort de två 15 mm bromsok bultar fästet, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Placera fästet och bromsbelägg åt sidan. Skjut bromsskivan från navet montering och har det återuppstått.
9

Komprimera bromsok kolv med bromsok kolv verktyget. Slip verktyget mellan bromsok kolv och bostäder. Vrid verktygets skivformiga adaptern tills de två små stiften på adaptern ingriper fördjupningar i ansiktet av bromsok kolv.
10

samtidigt rotera den yttre muttern moturs verktyget, och centrum axel av verktyget medurs, hjälp och skiftnyckel och en 15 mm hylsa och spärrskaft. Fortsätt att rotera verktyget för att komprimera kolven helt i okhuset.
11

Skjut rotorn på navet församling. Rotera bromsok kolv med bromsok kolv verktyget för att anpassa skårorna på kolven med stiftet på baksidan av den nya bromsbelägg. Slip nya kuddar på bromsok fästet och skruva bromsok fästet över bromsskivan. Dra åt Okfäste bultar till mellan 64 och 88 foot-pounds.
12

Skjut bromsok över bromsbeläggen och installera om slide-pinnbultar. Dra åt bultarna till 26 foot-pounds. Sätt tillbaka hjulen och sänk Mustang till marken. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds. Pumpa på bromspedalen och använda handbromsen flera gånger för att expandera bromsok. Provköra Mustang och polera dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59220.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.