Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Econoline bakbroms Trummor

Ford Econoline van serien, även känd som E-serien van, är med i tre olika storlekar, en halv-tons, tre fjärdedels ton och ett ton. Bakre trumbromsar brukade komma standard på de äldre skåpbilar, men nu kan de innehålla skivbromsar bak också. Oavsett vilken storlek på Econoline van, ta bort den bakre trumman använder samma procedur kommer dock storleken på trummorna vara mindre för halv-ton och större för trekvarts och 1-tons lastbilar. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Lug nut skiftnyckel
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Dead-blås hammare
Penetrerande smörjmedel
sked Broms justering
Tunn spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Använd inte parkeringsbromsen som detta kommer att låsa bromsbackarna till de bakre trummorna och förhindra borttagning av trummorna.
Sida 2

Knäck bakre muttrarna löst en fjärdedel använder tappmuttem skiftnyckel innan du lyfter van.
3

Höj bakaxeln med en domkraft och stöd axeln på två pallbockar på vardera sidan av differentialen.
4

Avlägsna muttrarna från lug dubbar och sedan ta bort de bakre hjulen.
5

Försök att drar trummorna av skorna först för hand. Om trumman har fastnat vid hjulnavet från rost och korrosion, spraya penetrerande smörjmedel runt omkretsen av trumman-till-nav-anslutning och låt det dra i 10 minuter eller så.
6

Använd dead-blås hammare för att slå på trumman mellan lug dubbar. Vara noga med att inte oavsiktligt råkat trycka på dubbar och förstör gängorna. Snurra trumman och fortsätta slå tills den stötar fria från navet.
7

Försök att dra trumman för hand igen när trumman är fri från navet. Om det inte vill lossna, det är mest sannolikt på grund av skorna som hängde på en inre läpp eller ås av trumman.
8

Leta justeringen portalen på baksidan av fästplattan längst ned. Ta bort gummipluggen (om tillämpligt) och sätt i en skruvmejsel för att flytta bromsen skon justera spaken av bromsen justerskruven.
9

Använd sked broms justering att stänga av stjärnan-hjulet justerskruven. Det kommer att vända åt båda hållen, så du måste känna om trumman (s) blir stramare eller lösare och sedan spela in vilka sätt på varje sida så att du kan vända proceduren när det blir dags att byta ut trummorna. Justera bromsarna genom att vrida stjärnan-hjulet nedåt tills den tillåter dig att ta bort trumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57487.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.