Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Chevy Åtta Lug Rear Wheel Cylinder

Många GM lastbilsmodeller, såsom Chevy Silverado och GMC Sierra, har åtta-lug hjul. De åtta-lug hjul är utrustade med bakre hjul cylindrar bakom båda bakhjulen. Bakhjulet cylindrar är de viktigaste komponenterna som öppnar och stänger bakbromsarna mot och bort från bromstrumman. Om bakhjulet cylindrar fel eller sluta fungera, kan cylindrarna komprimera eller öppna de bakre bromsarna. Sätt tillbaka den bakre hjulcylindrarna så snart som möjligt efter att de slutar arbeta eller de bakre bromsarna kommer inte att kunna fungera. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Gummiklubba
Bromsfjäder borttagningsverktyg
Droppkar
Hydraulisk linje skiftnyckel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket uppsättning
Hydraulisk stickkontakt
Visa fler instruktioner
1

Park Chevrolet lastbilen på en plan yta och ställ parkering broms.
2

Lossa alla muttrarna från hjulet som behöver hjulcylinder ersättning med en rörtång.
3

Jack den bakre delen av lastbil upp och placera en pallbock under lämplig bakre fästpunkten. Sänk bilen på domkraften står och lämna uttaget på plats.
4

Finish lossa muttrarna från hjulet. Dra av hjulet av bromstrumman och placera hjulet nära arbetsområdet.
5

Dra bromstrumman bort av bromsbackarna. Om trumman sitter fast, använd en gummiklubba för att knacka på baksidan av trumman tills den är avstängd av bromsbackarna. Placera trumman på marken.
6

Ta bort de två översta bromsfjädrarna sko hållare från toppen förankringspinnen och från bromsbackarna med bromsfjädern borttagningsverktyg. Ta bort de två nedersta hållaren fjädrar med bromsfjädern borttagningsverktyg. Dra bromsbackarna isär och bort från fästplattan. Placera bromsbackar på marken.
7

Placera en långpanna på marken under hjulcylinder. Lossa enda hydraulledningen montering som är ansluten till hjulet cylinder med en hydraulledning skiftnyckel. Lossa bara hydraulledningen montering, ta inte bort det ännu
8

Lossa och ta bort de två fästskruvarna på båda sidor av hjulcylinder med en spärr och en socket.. Dra åt bultarna ur hjulcylinder och placera dem på marken. Slutför lossa och ta bort den hydrauliska linje från hjulets cylinder med raden skiftnyckel. Skruva en hydraulisk linje kontakten i slutet av den hydrauliska ledningen. Dra i kontakten med raden skiftnyckel tills kontakten är tät. Dra hjulcylindern bort av fästplattan och kasta den i droppskålen.
9

Säkra nya hjulcylinder till fästplattan med de två fästbultarna. Dra åt bultarna ned tätt med Ratchet och uttag. Lossa och dra ut kontakten ur hydrauliska linje med linjen skiftnyckel. Skruva den hydrauliska linjen passar i den nya hjulcylinder och dra linan nedåt tätt med linjen skiftnyckel.
10

Sätt tillbaka bromsbackarna till fästplattan med de övre och nedre fjädrar bromsback. Använd bromsen verktyget våren borttagning för att sätta tillbaka fjädrarna till bromsbackarna. Skjut droppskålen ut från under bromsbackarna.
11

Tryck bromstrumman tillbaka över bromsbackarna. Skjut tillbaka hjulet över bromstrumman och skruva muttrarna på tätt.
12

Jack lastbilen upp och ta bort stödbenet. Sänk trucken till marken och ta bort jack. Slutför dra åt muttrarna ner tätt med rörtång. Starta motorn och tryck på bromspedalen fem eller sex gånger för att fylla den nya cylindern med bromsvätska. Stäng av motorn och öppna huven. Kontrollera bromsvätskenivån inne i bromsvätskebehållaren och tillsätt vätska om behållaren är låg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59221.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.