Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man diagnostiserar en Spongy Bromspedal


Du kör längs och märker din bromspedal verkar mjuk. Det känns nästan som om du trampar på en svamp. Något är uppenbarligen fel, och du måste ta reda på orsaken. Spongy bromsar är alltid orsakas av luft i bromsslangar, men det kan finnas flera olika orsaker till detta. Saker du behöver
Bromsvätska
Box-end skiftnyckel slang
Plast och container
Visa fler instruktioner
hitta orsaken
1

Check vätskenivån i huvudcylindern. Om vätskenivån är låg, måste du blöder bromsarna. Fyll behållaren på huvudcylindern tills det är helt fullt.
2

Installera en riktig box-nyckel till höger bakhjul krets avluftningsventil. Bibehålla vätskenivån vid halvfullt eller bättre i reservoaren under hela processen.
3

Placera en genomskinlig slang över avluftningsventil. Sänk änden av slangen i en klar behållare delvis fylld med bromsvätska.
4

Har din assistent bromspedalen helt och bibehålla stadig press på det. När han har stadigt tryck på den, lossa avluftningsventilen att släppa ut luft från bromsledningen.
5

Vänta i 15 sekunder och upprepa sedan steg 1 till 4 med samma däck tills inga fler luftbubblor kommer ut.
6

Följ steg 1 till 5 för varje extra broms. Fyll huvudcylindern helt efter alla bromsarna är klar. Kontrollera känslan av bromspedalen.
När blödningen inte fungerar
7

Upprepa avluftning. Detta kan utvisa någon luft fortfarande instängd i systemet.
8

Kontrollera bromsledningar för läckor eller sprickor. Om du hittar en, byt bromsledningen och lufta dina bromsar igen.
9

Ring för en fiberkabel eller ta bilen till en mekaniker om du inte kan hitta en läcka och du har blödde dina bromsarna minst två gånger. Något kan vara fel med huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56858.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.