Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ta reda på vilken Spark Plug Wire går till vilken cylinder

Om tändstiftet ledningar på ett fordon som inte är märkta innan de tas bort, måste du känna till tändföljd för att veta vilka tändkabeln går till vilken cylinder. Eftersom varje fordon är annorlunda, är det alltid en bra idé - även på fyrcylindriga motorer - för att markera gnista plats tändkabeln innan du tar bort den eller ta bort trådarna en i taget om du ändrar pluggar och kablar . Instruktioner
1

Skaffa tändföljd för ditt fordon. Du hittar tändföljd i bilens instruktionsbok eller på en reparationshandbok för just din bil. Om du har varken praktiskt, kanske en Biltema anställd leta upp det åt dig. Du behöver också veta om rotorn roterar medurs eller moturs.
2

Hitta cylindern numrering. På de flesta Chevy V8 är förarsidan 1-3-5-7 och passagerarsidan är 2-4-6-8. Cylindrar 1 och 2 är alltid närmast motorn. På de flesta fyrcylindriga motorer - oavsett göra - bränning är 1-3-4-2 och cylindrarna är numrerade 1-2-3-4, med nr 1 är närmast framsidan av motor. Addera 3

Number terminalerna på distributören. The No 1 terminalen är över rotorn när rotorn står inför Nr 1 cylinder när motorn är i övre dödläget. The No 1 på distributören kommer att vara direkt i linje med nr 1 cylinder om du skulle dra en rak linje från terminalen till cylindern.
4

Dra Nr 1 tråd till nr 1 terminalen. Terminalerna är numrerade antingen medsols eller motsols, beroende på vilken motor du arbetar på. Till exempel, om en Chevy, är nr 1 terminalen vid ungefär 05:00, och nr 2 terminalen är till vänster, sedan nr 3 terminalen och så vidare. Dra nr 2 tråd från nr 2 cylinder till nr 2 på locket. Upprepa för alla cylindrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61131.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.