Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur bygger man en 383 motor Stroker Truck?

Den 383-kubiktum small block Chevy (SBC) har varit en populär eftermarknaden motorkonfiguration sedan slutet av 1970-talet. De två närmaste produktion förskjutningar var antingen 350 - eller 400-CID. Den 383 ursprungligen konfigurerats genom anpassning av 3,75-tums slaglängd vevaxel 400 SBC i 350-CID blocket. Detta kräver också användning av olika kolv /vevstake kombinationer. Idag är denna populära motor som stöds av nya eftermarknaden delar som - med rätta blocket förberedelser - gör de nya komponenter som ska användas med liten maskin arbete. Rätt utformad, kan den 383 motor producera större effekt än 350. Saker du behöver
350 CID motor
383 CID roterande enheten (vev, stavar och kolvar) katalog Chevrolet SBC motor monteringsanvisning
motormontering verktyg
Visa fler instruktioner

1

Hitta en lämplig "donator" motor. Miljontals 350 motorer har använts i Chevrolet /GMC lastbilar och bilar. Om du redan har en i din bil, kan det vara en lämplig motor kärna för ombyggnad. Om inte, rädda varv har dem i rikligt utbud.
2

isär 350 motorn och ta den till en motor verkstad för rengöring, inspektion och nödvändiga maskin arbete. Den nya vev kommer inte passa 350 blocket utan slipning för ytterligare tillstånd för längre 3,75-tums slaglängd. (De 350 använder en 3,48-tums slaglängd.) Dessutom är det troligt att cylindern håldiametrarna kan behöva ökas, en process som kräver specialiserad tråkig utrustning.
3

Order eller köp en 383 roterande enheten från en eftermarknad delar leverantör. Grundläggande roterande satserna innehåller vevaxel, kolvar och vevstakar. De finns också med ytterligare delar som bärande skär, kolvringar och korrekt balansaxlar och svänghjul för längre slaglängd vevaxeln. Var säker på att använda rätt delar för den typ av balans - interna eller externa - vevaxeln är avsedd för. Också vara noga med att använda rätt vev för bakre huvudpackningen:. Nyare Chevy 350 block använder ett stycke tätning i motsats till den äldre två-delad design
4

Montera motorn kort-blocket (block och nya roterande enheten) i enlighet med de förfaranden och toleranser anges i monteringsanvisningar. Det är viktigt att uppnå rätt spel på alla underlag.
5

Fyll motorns montering. Många av de ursprungliga motordelar, såsom topplock, intag systemet och andra tillbehör, kan återanvändas (huvudena ska renoveras eller nya ersättare installerat). Andra komponenter, såsom kamaxel och lyftare, bör ersättas med nya delar som är lämpliga för den avsedda motorns arbetsområde och fordonets användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61603.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.