Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man håller Jeep Grand Cherokee bromsarna Warping

Främre bromsar skevhet eller, mer exakt, var den främre bromsen rotorer skevhet i Jeep Grand Cherokee ett tillräckligt stort problem att ringa ut en TSB (teknisk tjänst anslagstavla) för SUV. Det täckte tillverkade modeller i slutet av 90-talet och några år efteråt. Orsaken upptäcktes att en felaktig tjocklek med felaktig centrering som resulterade i värme och skevhet de främre rotorerna. Återkallelsen ersatte skivor, belägg och bromsok till en annan design. Det finns andra saker du kan göra samt att hjälpa till att hålla bromsarna från skevhet i din Jeep Grand Cherokee. Instruktioner
1

Bestäm om du har bromsok på de främre bromsarna som omfattas av det ursprungliga TSB. Ta med Jeep till en certifierad mekaniker att avgöra detta. Om du köpte Grand Cherokee secondhand du kanske inte kan göra något åt ​​det, men du kanske ändå försöka få det betjänas av en Jeep återförsäljare för att se om de kommer fortfarande att täcka det. Om bromsok faktiskt har ändrats och du har fortfarande en skevhet i bromsarna, gå vidare till följande steg.
2

Har rotorerna avlägsnas och bearbetas eller bytas ut. De flesta platser kommer inte rekommendera eller vägra att bearbeta en sammansatt rotor (finns på Jeep Grand Cherokee modeller) så byte kan vara det enda alternativet. Addera 3

Efterfrågan att navflänsen rengöras grundligt en gång den gamla rotorn avlägsnas från fordonet. Mest kvalificerade broms tekniker kommer att rensa flänsen på navet med en vinklad die grinder med en kurs rekonditionering skiva. Detta eliminerar allt olämpligt sittplatser på insidan navet av rotorn som avvek från skräp eller rost skapa sidledes kastet. Var också noga med att berätta tech inte tillämpa något fett eller smörjmedel på navet lagerfläns eftersom detta kan också skapa en avvikelse på Jeep Grand Cherokee.
4

Fråga servicecentret att ha bakbroms justeras. Det skulle bara vara ett gångbart alternativ på bakre applikationer trumbroms på Jeep Grand Cherokee och inte bak skiva. Vanligen, bakre bromsarna blir ojusterad och orsaka de främre bromsarna att arbeta hårdare för att kompensera. Detta kan skapa mer värme i främre bromsarna skevhet rotorerna och förtida slitage på kuddar och rotorer.
5

inte Låt dem dra åt hjulen med en pneumatisk pistol när de är klara . Även om det kan vara okej att tätt muttrarna upp navet med pistolen, är det bättre att ha muttrarna efterdras från den punkten med en handhållen momentnyckel inställd på 100 foot pounds. Detta gör att däcket inte är för hårt att navflänsen, vilket också kan orsaka ångra stress och förvränga de främre rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57149.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.