Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY bromsbeläggen på en 2001 Honda Civic LX

År 2001 markerade början av den sjunde generationen av Civic. Honda omgjorda helt sin kompakta fordon, vilket ger det avlånga strålkastare och bakljus. I 2001 års Civic kom i fyra utföranden: DX, HX, LX och EX. I 2001 års Civic LX kom med en 115-hästkrafter, 1,7-liters fyrcylindrig motor. Honda monterad 2001 Civic LX med ett bromssystem som används skivbromsar fram och bak trumbromsar. Byta bromsbelägg på framsidan av Civic är en pengar att spara procedur som alla gör-det-själv mekaniker borde lära. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Bungee Rotorer rem
(tillval) katalog Momentnyckel
Skivbroms fett
1 qt. DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
en

avlägsnas omkring hälften av fluiden i broms huvudcylinder, med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa, men ta inte bort, de främre muttrarna, med en spärr och uttag. Höj Civic framhjul från marken med en domkraft. Position pallbockar under Hondas hjälpram och sänk fordonet upp på pallbockar. Ta bort muttrarna och framhjulen.
3

Ta bort de två bromsok-till-Ankarplatta bultar, med en Ratchet och uttag, och dra bromsok utanför ankaret plattan. Häng bromsok från en närliggande upphängningskomponent, med användning av ett bungee rem.
4

Dra de gamla bromsbeläggen från ankarplattan. Ta bort de två Ankarplatta-till-Styrspindel bultar, med en Ratchet och uttag, och dra ankarplattan från Civic.
5

Lossa de två skruvarna i mitten av rotorn, med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Om skruvarna inte tar bort lätt, knacka lätt på huvudet med en hammare för att befria dem. Ta tag i rotorn och dra den från Civic nav, knacka rotorn med en gummihammare om det inte tar bort lätt
6

Inspektera rotorn för någon visuell slitage eller skador, såsom: djupa spår. , spegelblank glans, slipning eller varm spotting. Om några defekter, byt rotorn med en ny.
7

Ställ in nya eller original rotorn på Civic nav och dra åt de två skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Placera förankringsplattan tillbaka över rotorn och dra åt de två Ankarplatta-till-styrspindel bultar till 82 foot-pounds, använder en momentnyckel och uttag.
8

Ställ in nya bromsbelägg i ankarplatta, placera skrika indikatorn vänd nedåt, och täcker baksidan av varje dyna med skivbroms fett.
9

Ställ den gamla inre bromsbelägg inuti tjocklek, så att den får kontakt med bromsok kolv. Ställ in skruven sidan av en 8-tums C-klämman över tjocklek, så att skruven delen vidrör det inre bromsbelägget och den fasta delen vidrör den bakre delen av caliperhuset. Dra åt C-klämman tills kolven pressar hela vägen in i bromsoket. Ta bort C-klämman och bromsbelägg.
10

bort bromsok från fattandet av bungee bandet och ställ den över bromsbeläggen. Dra åt bromsok-till-Ankarplatta bultar till 24 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
11

Upprepa steg 3 till 10 för att byta bromsbelägg på andra sidan av Civic.
12

tillbaka Civic hjul och dra åt muttrarna. Höj Honda av domkraften står, med hjälp av domkraft, och skjut pallbockar från under bilen. Sakta sänka Civic till marken.
13

Dra åt muttrarna med 80 foot-pounds i en korsvis, med hjälp av en momentnyckel och uttag.
14

Press och släpp pedalen, upprepade gånger, tills den känns fast under foten. Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern och lägg DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje på huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59219.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.