Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Guide till Kamaxel varvtal

Moderna motorer är beroende av en mängd olika interna komponenter att fortsätta köra smidigt och ge ström till din bil. Kamaxeln är en av de många motorkomponenter flesta förare kommer sannolikt aldrig att se, men utan vilken motorn skulle vara helt oförmögna att köra. Kamaxeln styr en stor del av din motoreffekten. Hur en bilmotor fungerar

För att förstå funktionen av din motor kamaxel, måste du först ha en grundläggande förståelse för hur din förbränningsmotor bilmotor fungerar. Motorn startar när bränsle-luft-blandning sugs in en av cylindrarna, som stänger när kolven rör sig uppåt och skapar kompression. När kompressionen börjar, pluggar gnistan producera en gnista för att tända bränsleblandningen och kolven går tillbaka ned i cylindern. Det finns flera kolvar inuti varje motor, antalet kolvar beror på antalet cylindrar, eftersom varje cylinder har en kolv. Kolvarna är förbundna med vevaxeln genom vevstakar. Pistons brand i en särskild ordning när motorn startar, vrida vevaxeln. Eftersom vevaxeln vänder, fortsätter motorn att gå och kolvar fortsätter att röra sig i cylindrarna, genererar kompression och kraft som motorn går på. Luft förs in och utsläpp gaser skjuts ut av motorn, såsom motorn fortsätter att fungera.
Kamaxlar

Kamaxeln är en lång stång som är ansluten till vevaxeln. Kamaxeln har en serie av upphöjningar och högar på den - dessa är kamlober, ofta helt enkelt kallas kammar. Kammarna trycka mot ventillyftare som kamaxeln flyttar. Denna rörelse håller ventilerna på motorn öppning och stängning, vilket gör att både insugs-och avgas-portar på motorn för att öppna och stänga efter behov för att hålla motorns kompression balanserad.

Moderna motorer har en av två typer av kamaxel ventil operativsystem. Den överliggande kamaxel-systemet har en kamaxel och vipparm. Den andra typen av kamaxelns systemet är där kamaxeln är djupt inne i motorblocket och öppnar och stänger ventilerna med lyften, stötstänger och vipparmar.
RPM

Termen RPM står för Revolutions Per Minute. De flesta bilar har en mätare på instrumentpanelen som mäter motorvarvtal. Denna mätare kallas en varvräknare. Vad varvräknaren faktiskt mäter är hur många gånger varje minut som vevaxeln i motorn gör ett helt varv.
Kamaxel RPM

kamaxeln på motorn roterar hälften av hastigheten av vevaxeln. Detta innebär att om din varvräknare visar 1000 varv per minut, då din kamaxel presterar 500 varv per minut. Den hastighet med vilken kamaxeln roterar är viktigt eftersom det styr hur din motor ventiler öppnas och stängs. Motorerna ventilerna måste vara i synk med timingen av kolvarna rör sig upp och ner, annars din motor inte kommer att generera den rätta mängden kompression. Om kamaxeln inte är i synk med kolvarna, är motorn anses vara för sent och får köra dåligt eller inte alls. Tidpunkten för de flesta motorer styrs av sensorer som justerar timing och kamaxel hastighet som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61629.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.