Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Gör Insprutningsmunstycken hålla skjuter när du tar bort foten från gas?

Om du hittar den silkeslena tomgång av en bränsle-insprutad motor tröst i dess stabilitet, eller spökar av stillhet, vara säker på att många positiva funktioner utförs ständigt. Varje förbränningsmotor kräver bränsle för att köra på tomgång, och att lyfta foten från gaspedalen inte stoppa flödet. En särskild typ av dator har till uppgift att ge optimal motorprestanda under några omständigheter. Denna elektroniska hjärnan är djupt involverad i verksamheten bränsletillförsel och tändning systemfunktioner. Några sådana anordningar reglerar även överföring aktiviteter. Bortsett från andra företag, dessa datorer övervakar vaksamt rörelser din högra fot. Peek-a-boo

robotic hjärnan som hanterar motorsystem kallas en elektronisk kontroll modul, eller ECM. Även om det inte är begåvad med verklig syn, spionerar ECM på dig varje ögonblick fordonet aktiveras. Så snart bilen är påslagen, men innan motorn dras runt, kan datorn ha kört bränslepumpen kort för att säkerställa fullt tryck finns på spridarna. Din personliga brainiac kände lufttemperaturen vid din plats för att justera bränsletillförsel vid kallstart, om motorn är kall. Datorn utvärderar motorns temperatur för denna beräkning, också. Det vet också fordonets position i förhållande till havsytan genom ett barometertryck monitor. Dessa överväganden sker på kortare tid än det tar för dig att justera spegeln.
Pikes och toppar

bränsleinsprutning motor till liv utan mänsklig input, andra än svarvning av en strömbrytare, eller trycka på en enda knapp. Ingen pedal-pumpning krävs att prima kall motor, och ingen choke spakar eller kablar är närvarande. Pumpa gasen av en bränsle-insprutad motor före igångsättning, utför ingenting mer än att utöva fjädrar pedal avkastning och vissa pivoterna eller kablar. Datorn bestämmer bränslebehov för motorn i denna och alla andra instanser. På en ocean-side boulevard, eller på toppen av ett berg, datoriserade verksamheten uppfyller sina skyldigheter. Motorn startar och går på tomgång i en hastighet och bränsleblandning bäst lämpad för ekonomisk och tillförlitlig funktion.
Kontrollerar pulsen

Innan du trycker på bromspedalen och ta tag i växelväljaren, kan motorn vara normal tomgång. Injektorerna öppna och stänga för att leverera den exakta mängden bränsle för en given uppgift. Varje injektor rörelse, eller puls, styrs av datorn. Vid tomgång hastigheter pulserna är till en fast ränta, och datorn sedan justerar luftflödet i motorn genom att manövrera en ventil byggd för ändamålet. Dock är vissa människors input efterlängtad av en liten enhet under huven. En sensor som mäter Gasspjällslägets reläer minsta beröring på gaspedalen till datorn. Eftersom gashandtaget går, tillägger datorn bränsle till mixen genom att förlänga injektorpuls. Den tid en injektor är öppen kallas puls-bredd, och denna åtgärd är hårt reglerad för korrekt motoreffekt och ekonomi.
Performance Plus

Eftersom din krets-laden tjänare granskar rörelser din högra fot, begrundar det också ett brett spektrum av andra frågor. Ständiga kontroller på motorns belastning görs genom att uppfatta lufttrycket i motorns insugningsrör. Andra sensorer undersöka avgaserna för att bekräfta rätt bränsleförbrukning. Din lärd elektronisk skötare gör beräkningar och ändringar flera gånger i sekunden i arbetet för att ge dig det bästa en bil kan erbjuda. Med några deviously tysta manick medveten om din färdhastighet och gaspådrag användning kan vara irriterande för vissa bilister. Andra kan välja att dela sådana uppgifter med försäkringsbolag, i hopp om en låg ränta för fordon täckning. Du bör finna lite tröst i det faktum att din privata och skarpsinniga automat kommer inte avslöja sådan information utan ditt godkännande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62290.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.