Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en bakre disk på en Lincoln Mark VIII

The Lincoln Mark VIII har fyra bromsar hjul skiva. De "skivor", eller rotorer, i skivbromsar är metalliska kretsar som sitter inne i hjulet och pressas av hydrauliska maskiner bromsbelägg för att skapa tillräckligt med friktion för att stoppa bilen. När en bakre skiva blir skev på grund av värme eller slitage, kan det bytas utan alltför stora svårigheter. Saker du behöver
Stor Tvingfäste
Allen nycklar
Ratchet set Lång sluten skiftnyckel
Jack
stödbenet
Philips skruvmejsel
Stålborste

Visa fler instruktioner
1 tegelstenar

ort eller trä klossar runt alla fyra hjulen för att förhindra rullning. Öppna bagageluckan och hitta fjädring luft rida strömbrytare placerad på förarsidan väggen. Vänd omkopplaren i läge "off". Öppna huven och ta bort locket från bromsvätskebehållaren. Lossa muttrarna på hjulet du ska ta bort ett helt varv. Jack upp baksidan av din Lincoln Mark VIII och placera en pallbock under ramen för extra säkerhet och support.
2

Ta bort alla muttrarna och ta av hjulet från bilen. Leta reda på bromsoket och de två skruvarna bakom bromsoket upptill och nedtill. Använd din spärrfunktion för att lossa och ta bort dessa skruvar. Ta bort bromsok från rotorn och plats i ett viloläge som inte anstränga bifogade bromsledningen. Leta bromsok fästen som fortfarande kommer att knytas till rotorn. Ta bort de två skruvarna (en på ovansidan och en på undersidan) med din spärrfunktion set.
3

Leta skivan fästskruven hålet på framsidan av skivan rotorn. Ta bort skruven med en stjärnskruvmejsel. Bang rotorn med en gummiklubba för att lossa den från dess inställda läge. Drag av rotorn för hand. Använd en stålborste för att rensa bort alla ytor innan du installerar en ny rotor. Placera den nya rotorn på axeln och lås på plats genom att dra skivan fästskruven.
4

Byt dina bromsbelägg för att säkerställa korrekt yta kontakt med den nya skivan. Ta bort dina gamla bromsbelägg genom att skjuta dem ur bromsok tillsammans med tryckplåtarna. Använd din C-klämma för att komprimera den inre kolven i din bromsok genom att placera ena änden av klämman på utsidan baksidan av bromsok och långsamt vrida spännskruven i själva kolven därmed trycka kolven till ett öppet läge. Var noga med att inte låta gummitätningen runt kolven läcka ut ur plats. Ta bort klämman och montera nya belägg genom att skjuta dem i bromsoket och applicera den medföljande icke-gnissla lösning smörjande mellan dynorna och tryckplattor.
5

tillbaka bromsok fästen och skjut tjocklek över ny rotor. Byt bromsok bultar och dra åt. Sätt hjulet på och dra åt alla muttrarna. Ta bort stödbenet och sänka bilen. Byt broms lock vätskebehållare tätt. Slå din luftfjädring till "på" läge. Pumpa din bromspedalen tills trycket byggs upp till en normal nivå.

Testa dina bromsar i ett öppet område med låg hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59160.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.