Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 2005 Dodge Grand Caravan Master Cylinder

Mindre skåpbilar kom före och fler minibussar kom efter det, men när någon nämner ordet "minibuss", den första tanken på de flesta "bil folk" är Caravan. Den Caravan bröt marken för alla andra stora biltillverkare att producera en minibuss egen. 2005 Grand Caravan kom standard med fyra hjul skivbromsar samt fyrhjuliga bromsar låsningsfria. Slå detta bromssystem är en hydraulisk komponent: huvudcylindern. När du trycker på bromspedalen, levererar huvudcylindern trycksatt hydraulvätska till bromsoken. Efter byte av huvudcylindern, måste du lufta bromssystemet. Saker du behöver
Blocknyckelsats
Socket Ratchet
ställa
Liten dräneringskärlet
Linje skiftnyckel set
skruvstycke med skydd gummi käken
1 liter DOT 3 bromsvätska
Ren, klar behållare
träpinne
Huvudcylinder blödning kit
Momentnyckel
kråkfot fastsättning
Visa fler instruktioner
Byta Huvudcylinder

1

Tryck och släpp bromspedalen fem gånger för att befria alla vakuum från bromsservon.
2

Lossa den negativa batterikabeln med en kombination skiftnyckel och dra kabeln från den negativa batteri terminal. Lossa batteriets pluskabel med en kombination skiftnyckel och dra den positiva batterikabeln från batteriet.
3

Dra plasten batteriet sköld uppåt och bort batteriet. Ta bort muttern som håller batteriet hold-down klämma med en spärr och uttag, och ta bort batteriet hold-down. Dra ut batteriet ur Grand Caravan.
4

Håll upplåsningsknappen på fluidnivåsensorn kabelstam och dra kablaget från huvudcylindern.
5 < p> Håll en liten tråget under huvudcylindern. Lossa de två beslagen bromsledningen med en linje skiftnyckel. Dra bromsledningarna från huvudcylindern och låt all vätska rinna ur bromsledningar och hamnar på huvudcylindern.
6

bort huvudcylindern till bromsservon nötter med en Ratchet och uttag, och dra huvudcylindern från bromsservon.
7

Ställ nya bromsok i ett skruvstycke med skydd gummi käke och dra åt skruvstäd för att säkra huvudcylindern. Dra inte åt skruvstäd, eftersom det kan spricka huvudcylindern. Skruva av lock på huvudcylindern och fyll behållaren till "Max" linje med ny DOT 3 bromsvätska. Ta bort plast locken från hamnarna bromsledningen.
8

Hand-tråden bleeder slangar från huvudcylindern blödning kit till hamnar bromsledningen på nya huvudcylindern. Dra bleeder slangar in i en ren, klar behållare. Fyll ren, klar med färskt DOT 3 bromsvätska tills vätskan submerges änden av slangen.
9

Tryck och släpp kolven på baksidan av huvudcylindern med en träpinne rod och titta de nedsänkta ändarna av de två slangarna. Fortsätt att trycka och släppa kolven tills inga fler bubblor kommer från avluftningsskruvarna slangarna.
10

Skruva bleeder linjer från huvudcylindern med en linje skiftnyckel och snabbt installera plast locken tillbaka in i bromsledningen portar
11

Kontrollera att vakuumtätningen -. O-ring-liknande tätning - på baksidan av huvudcylindern platserna rakt i sitt spår. Tryck in den i spåret, efter behov.
12

bort huvudcylindern från bänken skruvstäd och ställ den på monteringstapparna på bromsservon. Hand-gänga huvudcylindern-muttrarna på monteringsnitarna, då vridmoment dessa nötter till 19 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
13

bort locken från hamnarna bromsledningen, och snabbt handen-tråden bromsledningarna i sina respektive portar på huvudcylindern. Dra åt beslag bromsledningen till 12 foot-pounds med en momentnyckel och en kråkfot fastsättning.
14

Anslut bromsvätskenivån sensor kabelnätet i uttaget på huvudcylindern.

15

Ställ tillbaka batteriet på sin bricka. Placera batteriet klämman på plats och hand-gänga dess låsmutter. Dra batteriets klämma mutter med en spärr och uttag. Sätt tillbaka batteriet sköld över batteriet. Installera den negativa batterikabeln igen och skruva åt muttern till 11 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Installera den negativa batterikabeln igen och skruva åt muttern till 11 foot-pounds.
16

Lägg DOT 3 bromsvätska till huvudcylindern tills nivån når "Max" linje på behållaren. Dra åt locket på huvudcylindern. Addera bromsluftning
17

Lyft baksidan av van med en domkraft och skjut pallbockar i Grand Caravan bakre fjädring. Sänk van till marken. Höj framsidan av van med en domkraft och skjut pallbockar under hjälpramen. Sänk van på pallbockar.
18

krypa under baksidan av van, så att du är direkt bakom vänster bakhjul. Titta på toppen av bromsoket för att hitta avluftningsventilen - ¼-tums metall ventil -. Och tryck i slutet av en ¼-tums diameter gummi slangen på avluftningsventilen
19

Ställ den fria änden av gummislangen till en ren, klar behållare. Fyll behållaren med DOT 3 bromsvätska tills vätskan submerges gummislangen.
20

Instruera en assistent att trycka på och släppa upp bromspedalen tre till fyra gånger, tills den känns fast. Berätta din assistent att trycka på bromspedalen så långt till golvet som han kan och hålla den. Vrid avluftningsventilen ett varv moturs med en kombination skiftnyckel för att öppna den. Titta på den nedsänkta änden av slangen och titta efter luftbubblor ska visas i bromsvätskan. Dra åt avluftningsventil och instruera din assistent för att släppa upp bromspedalen. Upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från slangen nedsänkt i bromsvätskan.
21

bort gummislangen från avluftningsventilen. Refill huvudcylindern till "Max" linje med ny DOT 3 bromsvätska
22

Upprepa steg 2 till 5 om de återstående tre hjul, i följande ordning:. Höger fram, höger bak, sedan vänster fram.
23

Höj framsidan av van av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk framsidan av van till marken. Lyft baksidan av van utanför pallbockar och ta bort domkraften. Sänk den bakre delen av van till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59307.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.