Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb på en 1989 Corvette

Den 1989 Chevy Corvette är utrustad med fyra hjul låsningsfria bromsar, och en trumma-in-hat stil parkeringsbroms montering. Trumman-in-hat parkeringsbroms montering eliminerar behovet av ett manöverdon i de bakre bromsok. Som ett resultat, som ersätter de bakre bromsbeläggen på 89 Vette är mycket lik ersätter främre bromsbelägg. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Skruvmejselsats
Wrench set
Brake rotor mikrometer
Liten
stålborste Silicon broms Lube
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
Främre bromsar
1

sätta stoppklossar bakom bakhjulen. Placera en domkraft under nedre styrarmen och höja ett framhjul från marken. Placera en pallbock under ramen och sänk Corvette på det. Markera positionen för en klack tapp och hjulet, med användning av en permanent markör, så att hjulet kan installeras i korrekt orientering på navet. Ta av framhjulet, med rörtång, och placera hjulet och lug nötter ur vägen.
2

Ta hållarklämman och hållaren stift som fäster bromsoket till bromsok fästet. Bänd bromsok från hjulet och fästet, och ta bort bromsbeläggen från konsolen. Ta bort de två Bromsokshållare bultar som fäster fästet till styrspindeln. Skjut fästet från hjulet. Skjut rotorn från navaggregatet.
3

Mät rotorn, med hjälp av en mikrometer, för att bestämma om rotorn är inom tjocklekstoleranser. Ersätt eventuellt rotor på framsidan av 1989 Corvette som understiger 0.724 tum i tjocklek på standardsystem duty broms, och 1.039 tum tjocklek på tunga system duty broms. Rotorer över detta minimum specifikation kan återuppstått (bearbetas på en broms svarv) från din lokala bilverkstad eller delar butik. Om du inte har en mikrometer, kommer delar butik eller verkstad mäta rotorer för dig.
4

Använd en liten stålborste att rengöra kontaktytorna bromsok fästet och tjocklek. Applicera en liten mängd kisel broms lube till bromsok fästet vid de övre och nedre kontaktpunkter på fästet. Skjut in den nya eller återuppstått rotorn på navet församling, och skruva bromsok fästet på plats.
5

Skjut bromsok kolvarna i bromsoket huset med ett bromsok kolv verktyg som är avsett för flera kolvsok som de som på Corvette. Knäpp nya kuddar i bromsoket. Montera bromsok och spärrstiftet på bromsok fästet. Montera klämman på lastappen. Sätt tillbaka hjulet och dra åt muttrarna ordentligt. Upprepa proceduren för resterande framhjulet.
Bakre bromsar
6

Placera stoppklossar framför framhjulen. Palla upp den bakre delen av bilen och stöd på pallbockar. Ta bort ett bakhjul. Ta bort de två styrpinnarna som fäster bromsoket till bromsok fästet. Skjut tjocklek från konsolen och rotorn. Ta bort de två skruvarna som håller fast bromsok fästet och ta bort konsolen. Skjut rotorn från navaggregatet. Mät rotorer för tjocklek. Ersätt eventuellt rotor som inte uppfyller de minsta tjocklek standarder. Minsta tjocklek är 0.724 tum för standardsystem duty broms och 1,039 för tunga system. Om rotorerna möta denna minsta tjocklek standard, har dem bearbetas på din lokala Biltema eller verkstad.
7

Rengör och smörj, med en stålborste och broms glidmedel, kontaktpunkterna för bromsen kuddar på bromsok fästet. Sätt tillbaka rotorn och bromsok bracket.Compress bromsok kolv med en C-klämma.
8

Sätt de nya dynorna i bromsoket fästet och skjut bromsok på plats över rotorn och nya kuddar . Montera bultarna glidstiftet och dra åt dem ordentligt.
9

Pump på bromspedalen för att expandera bromsok kolv i dynorna. Toppa bromsvätskan och provkörning att polera dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57954.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.