Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromsskivan från en 2001 Lexus ES 3000 Model

Lexus ES300 infördes 1992 som en omdesignad version av ES250. Den 2001 Lexus ES300 producerades med en 3-liters V-6, som kan producera 210 hästkrafter. Den 2001 ES300 kom standard med låsningsfria bromsar och elektronisk antispinn. Ta bort en bromsskiva, eller rotor, från 2001 ES300 bör inte ta längre än 45 minuter, även om du aldrig har försökt detta arbete innan. Alla de verktyg som behövs för detta projekt finns på en Biltema. Saker du behöver Sida 2 ton eller större kapacitet jack
1 stödbenet
1 hjul lug skiftnyckel
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Små spett eller platt huvud skruvmejsel
Hammer
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av fordonet på den sida som du tänker arbeta på. Ställ en pallbock under den nedre länkarm för att hålla fordonet i luften mer säkert medan du fylla rotorn avlägsnas.
2

Ta bort alla fem hjul muttrarna med en rörtång. Tag av hjulet och däcket montering helt från fordonet. Du kan placera hjulet så att det lägger på rygg i närheten av fordonet, så att du har något annat än marken att sitta på för detta projekt.
3

bort bromsok montering bultar från baksidan av skivbromsanordning. Bromsok bultar vid monteringen håller bromsoket på plats över rotorn. Använd en 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats vända skruvarna moturs för borttagning.
4

Ta bort bromsok från bromsen, med ett litet spett eller platt skruvmejsel mellan toppen av rotorn och bromsok. Ställ bromsok på nedre kontrollarmen så att den inte rör sig under denna operation. En löst hängande tjocklek kan rippa eller riva bromsen linje som leder från fordonet till bromsoket.
5

bort bromsok monteringsfäste bultar från baksidan av rotorn, med en 3/8-tums enhet Ratchet och uttag för att vända moturs bultarna. De enda broms delar som bör vara på det fordon som nu är bromsok monteringsfäste och rotor, alla andra bromsdelar bör vara ur vägen. Ta bort bromsok fäste från fordonet och ställ den åt sidan.
6

Avlägsna rotorn för hand om det är möjligt. Rotorn bör glida av navet med inga problem eftersom alla av de andra broms delar är ur vägen. Korrosion och rost kan vara en faktor, som skulle kunna gripa rotorn till navet. Om rotorn är beslagtagna och inte avtagbar för hand, använd en hammare för att knacka den upphöjda framför rotorn. Tryck rotorn mellan alla fem klacken stjälkar att skapa en vibrerande kraft som kommer att lossa rotorn från navet. Upprepa detta steg tills rotorn kommer fritt i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58569.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.