Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Konvertera Chevy bak trumbromsar till skiva

Bra bromsar är viktigt för bilsäkerhet. Skivbromsar visas för att ge jämnare bromskraft än trumbromsar, främst eftersom de svalna snabbare. Heat är fiende när det gäller bromssystem för om bromsbeläggen blir för varmt, kommer föraren att uppleva utmattningsrisk, eller förlust av bromskraft. Eftermarknaden delar tillverkare erbjuder konverteringssatser för Chevrolet fordon så att ägarna kan installera skivbromsar i stället för sina bakre trumbromsar. Den 1957 Chevy används här som ett exempel med en Wilwood konverteringssats. Saker du behöver
Brake konverteringssats
Jack och pallbockar
Skiftnycklar
Uttag och förare
glidhammare
Stålborste
tunnare lack eller aceton
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Jack upp den bakre delen av bilen och placera den på pallbockar. Ta bort hjulet på båda sidor av bilen.
2

bort bromstrumman. Koppla ur och ta bort kablarna nödbromsning. Ta bromsledningen från hjulcylinder montering. Var noga med att ansluta bromsledningen så det inte läcker bromsvätska överallt. En extra skruv är praktiskt för det här jobbet.
3

Använda rätt storlek socket och skiftnyckel, ta bort de fyra skruvarna som håller fästplattan till axeln.
4

bort axlarna. Om de är resistenta mot tas bort, använd glidhammare för att få dem att flytta.
5

bort de fyrkantiga axelskruvarna, tillsammans med muttrar och brickor. Dessa bitar kommer att återanvändas, så rengör dem innan ominstallation. Rengör axeln flänsen med stålborste och thinner eller aceton.
6

Sätt distansringen, trycka tillbaka in axellagertemperaturen koppen tills den sitter stadigt.
7 < p> Använd rena fyrkantiga bultar för att fästa enheten parkeringsbromsen ur satsen till axeln plattan. Skjut axeln på plats, ställer upp axelns splines. När räfflorna är i linje, tryck in lagret i lagerskålen. Rada upp bultarna i axeln flänsen med hålen i parkeringsbromsen församling. Knacka på änden av axeln som sittplats lagret. Montera muttrarna på bultarna och dra åt så mycket som möjligt.
8

Placera spacer ur satsen över centreringsringen på axeln flänsen. Placera den nya rotorn på axeln flänsen och håll den på plats med tre muttrarna. Montera bromsok på bromsok hållarenheten, med bromsok placeras så det är på båda sidor av rotorn. Säkra bromsok med de medföljande skruvarna, se till att det förblir centrerat över rotorn. Dra åt bultarna till 35 foot-pounds.
9

Installera bromsbelägg från toppen av bromskaliperenheten. Låsa dem på plats med snabba klipp hållaren.
10

Sätt tillbaka bromsledningen och lufta bromssystemet. Byt hjulenheterna, ta bort domkraften och sänka bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59161.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.