Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ta bort och installera om Front skivbromsar från en 1995 One Ton Chevy Truck

Det är inte svårare att installera nya bromsbelägg på framsidan av en Chevy en-tons lastbil än på någon annan Chevy truck, men delarna är lite större. För en-tons lastbil, kommer proceduren tar cirka 45 minuter att fylla i varje hjul. Inspektera broms rotorer när du ändrar kuddar för att vara säker på att de är i gott skick. Det är ingen mening att sätta bra bromsbelägg på dåliga rotorer - bromsarna inte vara lika effektivt, och dynorna slits i förtid. Saker du behöver
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
Jack stå
Hylsnyckelsats
Turkiet Baster
dräneringskärlet
Tvingfäste
Brake vätska
Visa fler instruktioner
1

Park Chevy truck på ett jämnt underlag, och stäng av motorn. Placera en stoppklossar bakom bakhjulen. Pop öppna motorrummet, och lokalisera cylindern broms master längst bak i motorrummet på förarsidan. Sifon 2/3 av bromsvätska från cylindern med hjälp av en kalkon baster. Placera vätskan i avloppet pan att återvinna senare. Höj lastbil med en bil jack. Placera en pallbock under Chevy nära fästpunkten. Höj den på ramen av trucken. Ta bort muttrarna med en rörtång och dra hjulet från lastbilen.
2

Placera bromsoket mellan käftarna på en c-klämma, fram och tillbaka, och vrid Tvingfäste handtaget tills kolven rymmer sig innanför okhus. Ta bort låssprintarna från bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok bort från hjulet församling, och ta bort bromsbeläggen från det.
3

in nya bromsbelägg i bromsoket. Placera bromsok på fästet och dra åt stiften med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på lastbilen. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Chevy. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
4

Tillsätt vätska till huvudcylindern som behövs efter bromsen jobbet är klart. Pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58639.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.