Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar skivbromsar bak på en 2000 Volkswagen Jetta

för 2000 Volkswagen Jetta hade ett brett utbud av alternativ för att passa nästan alla typer av köpare. Det mest imponerande av dess alternativ var dess utbud av motorer. Standarden Motorn var en 115-hästkrafter, 2,0-liters fyrcylindrig. Den hade också en 150-hästkrafter, 1,8-liters turboladdad motor, en 90-hästkrafter 1,9-liters dieselmotor och en högeffektiv, 174-hästkrafter, 2,8-liters V-6. Trots sina många motoralternativ, hade det bara en bakbroms konfiguration. Byta 2000 Jetta bakre bromsarna är enkelt, när du kopplar ur kabeln parkeringsbromsen. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
vass tång
Phillips skruvmejsel
Hammer
Gummiklubba
Ny rotor (tillval) katalog Momentnyckel
bungee rep
bromsok kolv Tool Review DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Vrid Jetta tändning till "Av" och tryck sedan på och släpp upp bromspedalen 25 till 35 gånger för att återuppleva något tryck lagras i ABS hydrauliska modulatorn.
2

Skruva locket från bromshuvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare för senare destruktion. Addera 3

Lossa bakre hjulskruvarna med en spärr och uttag, och höja den bakre delen av Jetta med en domkraft. Slide pallbockar under den nedre bärarm och sänka Jetta på domkraften. Ta bort hjulskruvarna och ta bort bakhjulen
4

Titta på baksidan av bromsok och hitta där handbromsen kabel -. Den halvstyva kablar - ansluter till bromsoket. Ta parkeringsbromsen kabel-stoppbygel - clipset som håller bromsoket på plats på bromsok - med nål-tång och dra klippet från bromsoket. Sväng spaken på bromsok nedåt och ta bort i slutet av parkeringsbromsen kabeln från spaken. Ställ in kabeln parkeringsbromsen och klipp åt sidan.
5

bort bromsok bultar med en spärr och uttag, medan du håller varje bromsok styrstift stadigt med en kombination skiftnyckel. Dra bromsok uppåt och bort bromsok fästet. Häng bromsok bakifrån spiralfjädern med ett gummiband eller klädhängare - låt aldrig bromsok hänga med sin gummislang
6

Dra bromsbelägg utanför bromsok fästet och ta av plattan tofflor. - de tunna, metall shims ovanför och under bromsbeläggen -. från Okfäste
7

bort de två Bromsokshållare bultar med en spärr och uttag, och dra bromsok fästet av bakre navet. Ta bort de två skruvarna som håller rotorn till den bakre navet med en stjärnskruvmejsel. Om skruvarna inte lossnar lätt, knacka lätt på huvudet på varje skruv med en hammare för att frigöra det. Drag av rotorn från navet - lätt slå den bakre delen av rotorn med en gummihammare om det inte dra av lätt
8

Inspektera rotorn för synliga defekter, inklusive djupa spår, hot spots. , tecken på slipning eller en spegelblank glans. Byt ut rotorn med ett nytt om några defekter.
9

Ställ rotorn på Jetta bakre nav, rada upp skruvhålen i rotorn med dem i navet. Dra åt rotor-fästskruven med en stjärnskruvmejsel.
10

Placera bromsok fästet på plats på den bakre navet och dra åt sina fästskruvar. Dra åt Okfäste fästbultarna till 70 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Press ny platta tofflor - ingår med nya bromsbelägg - i bromsoket fästet. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet.
11

Tryck bromsok kolven i bromsoket med ett bromsok kolv verktyg. Den exakta processen varierar, beroende på vilken typ av verktyg, men det grundläggande konceptet är att vända kolven medurs medan du trycker det i bromsoket. Se verktygets anvisningar för detaljerna.
12

Ställ bromsok på plats på bromsok fästet och dra åt sina fästskruvar. Dra åt varje bromsok bolt till 26 foot-pounds med en momentnyckel och uttag som du håller sin respektive bromsok tapp med en kombination skiftnyckel.
13

Sätt parkeringsbromsen kabeln i dess monteringsfäste i bakre bromsok och tryck klippet genom springan i kabelns fäste för att låsa den på plats. Sväng spaken nedåt och skjut änden av kabeln i änden av spaken. Låt spaken för att svänga uppåt tills änden av kabeln platser till spaken.
14

Upprepa steg 4 till 13 för att byta bromsbelägg på andra sidan av Jetta.

15

Ställ bakhjulen på Jetta bakre nav och linje upp bulthålen i hjulen med dem i navet. Dra åt de bakre hjulbultarna. Lyft den bakre delen av Jetta av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Jetta till marken. Dra åt hjulbultarna, i ett korsvis, till 89 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
16

Tryck och släpp bromspedalen ca 40 gånger till sittplats bakre bromsok kolv på den bakre dynor. Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern behållaren och tillsätt DOT 4 bromsvätska tills nivån når "Max" linje, om det behövs. Dra åt locket på huvudcylindern.
17

Ta gammal bromsvätska till en närliggande begagnad-bil-fluid-återvinning-center för bortskaffande. Vissa Bildelsaffärer tar bromsvätska kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59292.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.