Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Standard Vs . Ball Bearing Turbo

fabriksinstallerade och eftermarknad turboladdare boost motoreffekten . Två viktiga turboladdarens komponenter är kompressorn och turbinen , som i grunden fläktar för att skjuta och dra luft. Dessa fläktar roterar med höga varvtal runt en traditionell stödlager eller nyare kullager , beroende på den speciella turbokompressor. Operation

En turbo tvingar in luft i en motor för att ge mer makt . Avgaser snurra en turbin som roterar på samma axel som en kompressor . Kompressorn pressar in luft i motorn när den snurrar . Mer luft rusar in i motorn som kompressorn roterar snabbare .
Skillnad

Lagret är den viktigaste komponenten som skiljer mellan kullager turboladdare och standard , eller bärlagret turboladdare . Turbinen och kompressorn roterar runt dessa lager . Kullager gör endast kontakt på mycket små ytor av varje boll , så de stöter mindre friktion än glidlager , som i grunden bara metallhylsor .
Prestanda
< p > Kullager turbos " buffra upp " snabbare , eller ta mindre tid att skjuta tillräckligt med luft i motorn för att öka kraften . Ström kommer bara att öka när luft strömmar in i motorn i en snabbare än normal takt , och det tar tid för turbo kompressor för att snurra tillräckligt snabbt för att tillhandahålla denna luft .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61752.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.